Συνεχίζει τα χτυπήματα η Γιάννα...

3.3.08


Για ακόμα μια φορά ο Ελεύθερος Τύπος κυκλοφορεί με ένα πρωτοσέλιδο που δεν ευνοεί την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή...Η Γιάννα ξέρει πολύ καλά τι κάνει...Πάντως είναι δύσκολοι οι καιροί για να χάνει συμμάχους η Νέα Δημοκρατία...Ενδεικτικά ένα μέρος του ρεπορτάζ :


"Κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης έρχεται το Μάρτιο, σύμφωνα με τους νέους τιμοκαταλόγους που ανακοίνωσαν τις τελευταίες εβδομάδες βιομηχανίες και εισαγωγείς με ισχύ από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά. Γάλατα, ζυμαρικά, απορρυπαντικά, χαρτικά, αλλαντικά κ.ά. περιλαμβάνονται στα είδη που ακριβαίνουν, σε ποσοστά από 1% έως 16,5%, ενώ γνωστές επιχειρήσεις προχωρούν σε αυξήσεις τιμών και στα προϊόντα που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτές τις μέρες λόγω Σαρακοστής. Δηλαδή σε θαλασσινά, χαλβάδες κ.ά.

Βασικές αιτίες των ανατιμήσεων στα τρόφιμα είναι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές των δημητριακών, που πυροδοτήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης σε Κίνα και Ινδία, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές του κόσμου, που περιόρισαν την παραγωγή, και η δέσμευση μεγάλων εκτάσεων γεωργικής γης για την παραγωγή βιοκαυσίμων..."