Μια σημαντική επισήμανση για τη χθεσινή δημοσκόπηση του ΒΗΜΑτος

3.3.08


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή δημοσκόπηση του ΒΗΜΑτος που σας αναλύσαμε από το βράδυ του Σαββάτου στην Παραπολιτική και εμφανίζει τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων συρρικνωμένα και το ΣΥΡΙΖΑ να καλπάζει προς το 18,4%.


Ρίχνοντας όμως μια ματιά στην ταυτότητα της έρευνας προσέξαμε μια λεπτομέρεια που ίσως θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της έρευνας.Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας , η δημοσκόπηση αφορούσε ένα δείγμα 6.379 άτομα πανελλαδικά με όλες τις παραμέτρους που πρέπει.

ΑΛΛΑ: Η συλλογή των στοιχείων δεν έγινε μόνο με τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και με βάση ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο!Δεν έχει ξεκαθαριστεί από την εταιρία με ποιόν τρόπο έγινε η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ήταν το σύστημα θωρακισμένο έτσι ώστε να μην ψηφίσει περισσότερες από μια φορές κάποιος που θα το επιθυμούσε;
Ακόμα και αν είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο (που είναι δύσκολο ) , πρέπει να γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή σε μια δημοσκόπηση μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου είναι αρκετά χαλαρή και δεν ταυτίζεται πάντα με την ψήφο στις εθνικές εκλογές.

Υ.Γ Σας επαναλαμβάνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.Το πολιτικό σκηνικό δείχνει να αλλάζει και τα συμφέροντα αναδιανέμονται.Πρέπει όλοι να είμαστε όλοι προσεκτικοί σε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε , ειδικά από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα...