ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ;

23.6.08



Όταν πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντών Πυροσβεστών στην Αθήνα στο Αρχηγείο, οι συμμετέχοντες φεύγοντας πήραν μαζί τους «αισιόδοξα» μηνύματα και δεσμεύσεις του Αρχηγείου προκειμένου να τα μεταφέρουν στις έδρες τους σε όλη την χώρα.

Μετέφεραν λοιπόν τις ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ του Αρχηγού δια στόματος του κυρίου ΔΙΑΜΑΝΤΗ ότι μέχρι την ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2008 οι Εθελοντές Πυροσβέστες ΘΑ έχουν πάρει ΣΤΟΛΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, και όλα όσα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ το κράτος να τους παρέχει προκειμένου να ασκούν ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ τα καθήκοντα τους.

Μάλιστα χαρακτηριστικά ο κύριος ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ είχε πει ότι ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ!

Στην συνάντηση αυτή ειπώθηκαν πολλά, τα οποία μάλιστα έχουν καταγραφεί και σε βίντεο, ακούστηκαν πολλές προτάσεις και γενικά οι εκπρόσωποι των Εθελοντών Πυροσβεστών έφυγαν με την ΕΛΠΙΔΑ ότι επιτέλους κάτι καλό θα γινόταν μέχρι την «Άνοιξη» του 2008.

Κι ήρθε η άνοιξη, αλλά αποδείχτηκε ότι «είναι σε άλλα μέρη» όπως λέει και το τραγούδι, γιατί οι Εθελοντές Πυροσβέστες ακόμα έχουν «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ».

Όλες οι Διαβεβαιώσεις αποδείχτηκαν ΛΟΓΙΑ και τίποτα άλλο.

Μάλιστα προσφάτως ο μάθαμε και ΕΠΙΣΗΜΑ ότι ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ από την προμήθεια στολών, και Μ.Α.Π και όχι μόνο αυτό.

Κάποιοι μες από το Αρχηγείο συζητούν ΟΤΑΝ και ΑΝ πάρουμε στολές, να είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.

Για φέτος ας ξεχάσουμε λοιπόν τις στολές, ας ξεχάσουμε τα Μ.Α.Π, και ας την βγάλουμε για ακόμα μια φορά με ότι έχει ο καθένας.

Το πολιτικό σύστημα που ισχύει στη χώρα μας (η νέα κυβέρνηση καταργεί νόμους της προηγούμενης) φαίνεται ότι ισχύει και στην Πυροσβεστική.

Η «καλή θέληση» από το αρχηγείο, φαίνεται ότι ανήκε στην προηγούμενη ηγεσία.

Αυτή έχει τα δικά της «πιστεύω» και απόψεις για τους Εθελοντές του Σώματος.

Και αναρωτιέμαι εγώ για πολλοστή φορά.

Θέλει η Πυροσβεστική τους Εθελοντές Πυροσβέστες (για τους οποίους από την μια καμαρώνει και από την άλλη τους πεταει στην άκρη) η όχι;

Αν ΔΕΝ μας θέλουν, ας ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ, μόνο που θέλω να δω ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΑΣ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, και η κοροϊδία έχει παραγίνει.

Και ξέρετε κάτι;

Προσωπικά ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ, τη στιγμή μάλιστα που αφιερώνω σε αυτή τη χώρα τον εαυτό μου.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για να γίνει κάτι με εμάς.

Κάτι ξεκίνησε να γίνει, αλλά πάει πολύ «αργά». .

Αν δεν το καταλάβατε, οι όποιες καθυστερήσεις βολεύουν όλους εκείνους που ΔΕΝ θέλουν τους Εθελοντές Πυροσβέστες.

Δεν πρόκειται να δεχτώ ΠΟΤΕ ότι βρίσκονται από ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τους υπόλοιπους Εθελοντικούς φορείς, και για εμάς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, και ΜΟΝΟ και ΑΝ υπάρξουν Δωρεές θα πάρουμε και εμείς κάτι, και ΑΝ το πάρουμε δηλαδή.

Και φυσικά ΔΕΝ δέχομαι ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ της κακιάς ώρας, δεν δέχομαι οι όποιοι χαρτογιακάδες να υποτιμούν την νοημοσύνη μου προτάσσοντας τα όποια «κολλήματα», και τις όποιες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.

Το θέμα θα έχει συνέχεια, και θα φανεί μάλιστα ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Εθελοντής Πυροσβέστης

Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας

tsougarisgnomi@gmail.com