Το αναλυτικό πρόγραμμα Χριστοφοράκου για Λιάπη

2.7.08

www.enet.gr

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου, καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες προκειμένου να κρύψει ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης μετείχε στο ιδιωτικό ταξίδι που οργάνωσε από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2005 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της Ζίμενς, τα ντοκουμέντα την εκθέτουν.

Ρουσόπουλος. Η κυβέρνηση μένει να απαντήσει στα νέα στοιχεία
Τέσσερα έγγραφα που βρέθηκαν στο μυστικό αρχείο του Μ. Χριστοφοράκου και στη συνέχεια στη δικογραφία αποδεικνύουν ότι ο υπουργός και η συνοδεία του (έξι συνολικά άτομα) μετείχαν στο ταξίδι Μόναχο, Φρανκφούρτη, Λειψία, Ζάλτσμπουργκ, Αθήνα. Ολα ήταν κανονισμένα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, δηλαδή οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία, οι λιμουζίνες και το σέρβις για εννέα συνολικά άτομα: έξι του υπουργού και τρία μέλη της οικογένειας Χριστοφοράκου.

Χριστοφοράκος. Στα κλεισίματα των δωματίων είναι μόνο το όνομά του
* Το πρώτο έγγραφο με τη φίρμα της Ζίμενς φέρει την υπογραφή της κ. Καλλίρη (γραμματέας Χριστοφοράκου), έχει ημερομηνία 15 Ιουνίου 2005 και απευθύνεται προς την εταιρεία ταξί του ΤΕΟ.

Μ' αυτό η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου ενημερώνει την εταιρεία του ΤΕΟ ότι την Παρασκευή 17/6/2005 μεταξύ 13.15 και 14.15 θα πρέπει να παραληφθούν από το αεροδρόμιο εννέα συνολικά άτομα. Θα φτάσουν, γράφει, με ιδιωτικό αεροσκάφος στο Ζάλτσμπουργκ από τη Λειψία και πιθανόν θα πρέπει να γίνουν δύο διαδρομές, εάν οι επιβάτες αφιχθούν με δύο διαφορετικά αεροσκάφη, προς το ξενοδοχείο Intercontinental.

Για την Κυριακή 19 Ιουνίου 2005, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Siemens, μόνο ο Μ. Χριστοφοράκος και τα παιδιά του επιστρέφουν. Αναχωρούν από το ξενοδοχείο όπου έμειναν όλοι μαζί με προορισμό το Μόναχο και με τη Lufthansa πετούν (19/05) προς Αθήνα.

Λασκαρίδης. Αγνωστο παραμένει το θέμα του αεροπλάνου
* Για «τον υπουργό» και την παρέα του (6 συνολικά άτομα) η Siemens έχει φτιάξει άλλο πρόγραμμα. Η υπουργική παρέα φεύγει από το ξενοδοχείο με προορισμό το αεροδρόμιο του Ζάλτσμπουργκ και με ιδιωτικό αεροσκάφος (ήταν άραγε του εφοπλιστή και μετόχου της Aegean Αθανάσιου Λασκαρίδη;) κατευθύνεται στη Φρανκφούρτη.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα made in Siemens, ο υπουργός και η συνοδεία του παραλαμβάνονται από το αεροδρόμιο και κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο Kempinski-Gravenburg. Ο οδηγός του ταξί έχει εντολή να παραμείνει στη διάθεση της υπουργικής παρέας μέχρι αργά τη νύχτα για να τη μεταφέρει από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και να τη γυρίσει πίσω.

Την επόμενη ημέρα, 20 Ιουνίου 2005, το πρόγραμμα προβλέπει την επιστροφή του υπουργού και της συνοδείας του με ιδιωτικό αεροσκάφος (ποιο άραγε;) με αναχώρηση από τη Φρανκφούρτη προς την Αθήνα.

Τα ερωτήματα

Μετά λοιπόν το αναλυτικό πρόγραμμα της Siemens, που πλέον βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης οφείλει να εξηγήσει πώς βρέθηκε με τη συνοδεία του στο κρυφό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με ποιας εταιρείας τις ιδιωτικές πτήσεις κινήθηκε σε Γερμανία και Αυστρία, γιατί στις τακτοποιήσεις των λογαριασμών φαίνεται ο Χριστοφοράκος, με ποιο αεροσκάφος επέστρεψε.

Προς στιγμήν, κύκλοι του υπουργού ισχυρίζονται ότι ο κ. Λιάπης έφυγε με πτήση της Ο.Α., ενώ προ ημερών οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι το επίμαχο διάστημα ήταν στην Ελλάδα.

* Στο δεύτερο ντοκουμέντο εμφανίζεται ότι για τη διαμονή στο «The Westin Leipzig» (16-17 Ιουνίου 2005) ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει κλείσει στο όνομά του οκτώ grand-deluxe δωμάτια και μία σουίτα. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα δωμάτια τα πληρώνει ο ίδιος.

* Στο τρίτο έγγραφο (9-6-2005), που στην ούγια γράφει Siemens, εμφανίζεται και πάλι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος να κάνει στο όνομά του κράτηση πέντε στούντιο με θέα στο βουνό. Το έγγραφο της κράτησης υπογράφει και πάλι η κ. Καλλίρη και αφορά το διήμερο 17 με 19 Ιουνίου 2005.

* Στο τελευταίο ντοκουμέντο (με ημερομηνία 14/6/2005) η εταιρεία μίσθωσης λιμουζινών SIXT βεβαιώνει το γραφείο Χριστοφοράκου για τη διαθεσιμότητα ενός mini-bus για οκτώ άτομα από τις 16/6 μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας. Η παρέα μετά τον αγώνα θα αναχωρήσει από τη Λειψία με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Αυτό λοιπόν είναι το σουλάτσο του υπουργού και της συνοδείας του, βάσει του προγράμματος που εκπόνησε η Siemens και το οποίο η κυβέρνηση κάνει πως δεν το γνωρίζει.

Λίγο μετά το ταξίδι αυτό άρχισαν να αποκαλύπτονται τα μαύρα ταμεία της Siemens και στην παρούσα συγκυρία η ταξιδιωτική συνεύρεση υπουργού της κυβέρνησης με τον διαχειριστή του άνομου πολιτικού χρήματος λαμβάνει δραματική διάσταση.

Ο Μ. Λιάπης, που προφανώς δεν βρέθηκε εν αγνοία του στην εκδρομή Siemens - Χριστοφοράκου, τότε ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος μιας πλειάδας ΔΕΚΟ, από τις οποίες η Siemens διεκδικούσε και εξασφάλιζε γερές συμβάσεις.

Οπως προκύπτει, ο κ. Λιάπης, προφανώς, δεν έκρινε απαραίτητη ούτε τη διατήρηση των αναγκαίων αποστάσεων από τους προμηθευτές. Και τώρα, μετά τις αποκαλύψεις, όλοι μασάνε τα λόγια τους για τα ταξίδια. Επαθαν αμνησία. Ανησυχούν, όμως, κυρίως για τις συμβάσεις εκείνης της εποχής. Και αυτές είναι πολλές. *

Σχόλιο Παραπολιτικής : Μήπως τελικά ο Μισέλ θα πρέπει να δώσει πιο σαφείς απαντήσεις και να αφήσει τις γενικόλογες διαψεύσεις ;