Έχασε μόνο μια μάχη...

18.11.08


Ο Γιώργος Κοίλιαρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1955. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Νιουκάστλ της Βρετανίας, Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία και ξεκίνησε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Τα Νέα" τον Νοέμβριο του 1979. Συνέχισε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" όπου κάλυψε τα κρίσιμα γεγονότα της δραματικής αυτής περιόδου στον Λίβανο. Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες "Ελεύθερος Τύπος", "Πρώτη", "Βραδυνή", "Αλήθεια", "Νίκη" καθώς και στα ραδιόφωνα "Flash" και "Sky". Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στη ΝΕΤ.
Διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εμπόλεμες επικίνδυνες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες, απεσταλμένος να καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Στις 8 Οκτωβρίου τ ραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μεταφέρθηκε μέσω Αμπού Ντάμπι με C -130 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ατυχημάτων KAT , όπου δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Δεν χρειαζονται πολλά λόγια...

Ένας πραγματικός μαχητής της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας έφυγε από κοντά μας...

Αιωνία του η μνήμη...