Θρησκοληπτικό Παραλήρημα

16.12.08

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

mapa105.blogspot.com



To 2008 και μετά τα επεισόδια που μας γύρισαν σε άλλες εποχές, η συντήρηση και ο αναχρονισμός χτυπούν την πόρτα των σχολειών με την μορφή του διδάσκοντα.
Διευθυντής γυμνασίου της πόλης -ενταγμένος στην παραθρησκευτική οργάνωση "ο Σωτήρ" και σε συγκεκριμένο κόμμα που έχει στους κόλπους του τέτοιες ιδέες- μοίρασε θρησκοληπτικό, προπαγανδιστικό φυλλάδιο.
Το φυλλάδιο αυτό αμφισβητεί τον νόμο μη αναγραφής θρησκεύματος στις ταυτότητες, τον πολιτικό γάμο, το διαζύγιο, τις εκτρώσεις, το μονοτονικό σύστημα και πολλά άλλα.
Τα μέλη της οργάνωσης αυτής είναι υποχρεωμένα να τηρούν τις τρεις μοναχικές αρετές της παρθενίας, υπακοής και ακτημοσύνης!!
Ένα μικρό δείγμα με αποσπάσματα από παλαιότερα τεύχη του περιοδικού
  • "Από την απάντηση που έδωσε ο π. Παίσιος καταλαβαίνουμε ότι η σαρκική επιθυμία είναι στοιχείο της πτώσεως και ότι ένας πνευματικός-θεωμένος άνθρωπος δεν διακατέχεται από τέτοιες επιθυμίες."
  • "Οι εντολές της Εκκλησίας έχουν το στόχο που έχει και η φαρμακευτική αγωγή του γιατρού, να θεραπεύσουν τον άνθρωπο."
Ο προϊστάμενός της Δ.Δ.Ε. υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είναι παραθρησκευτική και ότι είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι πολύ κοντά στην εκκλησία. Η δήλωση αυτή ακούγεται σαν αποδοχή της ενέργειας και κάλυψη του Διευθυντή, τουλάχιστον.
Οι καθηγητές του νομού καβάλας καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές και η ΕΛΜΕ Καβάλας θα βγάλει ανακοίνωση αποδοκιμάζοντας το γεγονός.