Και μετά θα κλαίμε για τους πιλότους...

17.1.09


Διαβάζουμε στα σημερινά Παρασκήνια της Ελευθεροτυπίας :

Δώδεκα ελικόπτερα τύπου Απάτσι, για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς, με κόστος που αγγίζει το ένα δισ. ευρώ, άρχισαν να παραλαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα. Τα «τσουχτερά» αυτά ελικόπτερα έχουν τη μικρή «πικρή» ιστορία τους. Είχαν παραγγελθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες δεν τηρήθηκαν όταν τα μηχανήματα έφτασαν σε ελληνικό έδαφος, και γι' αυτό παρέμειναν ανέγγιχτα και πακεταρισμένα μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος της μη παραλαβής των μαχητικών ελικοπτέρων και επομένως και της μη αποπληρωμής τους ήταν το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές της σύμβασης και πολλά από τα εξαρτήματα ήταν διαφορετικά ή κατώτερα της παραγγελίας. Ξαφνικά όμως οι αποφάσεις άλλαξαν και έχει ήδη αρχίσει η παραλαβή τους -και η αποπληρωμή τους σε πολύ χαλεπούς οικονομικούς καιρούς. Αυτά συνέβησαν την επομένη της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ.

Παραλαμβάνει λοιπόν το ελληνικό κράτος 12 πολεμικά ελικόπτερα αν και από ότι προκύπτει δεν τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές...

Πληρώνει δηλαδή ο ελληνικός λαός 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών αμφιβόλου αξίας...

Εμείς θα ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και τα ελικόπτερα να αποδειχθούν ιδιαίτερα ανθεκτικά και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Στρατού.

Αν όμως γίνει πάλι κάποιο ατύχημα και πέσει ένα από αυτά τα ελικόπτερα , μην τολμήσει να κλάψει κανένας...

Μην τολμήσει να κλάψει κανένας από τους δημοσιογράφους που τώρα "θάβουν" το θέμα...

Θα είναι όλοι συνένοχοι...