Λίγες σκέψεις για την υπόθεση Παλαιοκώστα

24.2.09

alkimosarchive.blogspot.com

Τι συμβαίνει τελικά με την ελληνική κοινωνία;
Πως μπορεί κάποιος να γελά και να αστειεύεται με ότι έχει συμβεί;
.
Παρακολουθώ με έκπληξη κάτι παράδοξο να είναι διάχυτο στην ελληνική ατμόσφαιρα μετά από την είδηση της δεύτερης αυτής απόδρασης. Ένα πνεύμα ευφορίας!
.
Κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, αφού ένας διαβόητος, στυγνός, εγκληματίας (ο αλβανός) και ένας έλληνας κακοποιός μεγάλου βεληνεκούς, με μακρόχρονη σειρά ληστειών και απαγωγών στο ενεργητικό του, κυκλοφορούν πάλι ελεύθεροι ανάμεσά μας. Δεν θα έπρεπε να αισθανόμαστε μουδιασμένοι μπροστά σ’ αυτό το θέαμα του εξευτελισμού των Σωμάτων Ασφαλείας;
.
Τι συμβαίνει τελικά με την ελληνική κοινωνία; Έχει κατατάξει ο Έλληνας τον εαυτό του στο πλευρό των παρανόμων και έχει ανοίξει πόλεμο κατά της έννομης τάξης; Που είναι η κοινωνική συνείδηση και η υπευθυνότητα; Αν η μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού θεωρεί ότι την εκφράζουν άνθρωποι σαν τον Παλαιοκώστα και τον δολοφόνο συνεργό του, τότε πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μεταναστεύσουμε!
.
Το ακόμα ποιο οδυνηρό είναι, ότι άνθρωποι έγκλειστοι με βαριές ποινές στο ενεργητικό τους, βγαίνουν στα Δελτία Ειδήσεων και σχολιάζουν τα γεγονότα σαν ειδικοί, ενώ οι νομοταγείς πολίτες κάθονται αδιαμαρτύρητα μπροστά στους δέκτες τους, ως θλιβεροί θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου.
.
Ποιος θα αφυπνίσει επιτέλους την κοινή γνώμη και θα κάνει τον Έλληνα πολίτη να αντιληφθεί, ότι δεν πρόκειται εδώ για χολιγουντιανό κινηματογραφικό έργο αλλά για την ψυχρή πραγματικότητα; Ότι έχει και αυτός ρόλο σε ό,τι συμβαίνει, και πως με την σιωπή του διαβρώνει το θεμέλιο της ίδιας του της ύπαρξης και ότι γίνεται μάλιστα συνένοχος;
.
Μήπως η κοινωνική αποσύνθεση, που επιχειρείται εδώ και χρόνια, είναι ποια γεγονός;