3 ευχάριστες ειδήσεις

1.5.09

Πριν αναφερθούμε διεξοδικά στους συμβολισμούς και το ιστορικό υπόβαθρο της Εργατικής Πρωτομαγιάς , καλό θα ήταν να αναφέρουμε 3 ευχάριστες ειδήσεις που έχουν σχέση με την Πρωτομαγιά του 2009 :

1.Το νυχτερινό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ θα αρχίσει να "τρέχει" από την πρώτη Μαϊου έως και 31 Οκτωβρίου 2009.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους καταναλωτές που κάνουν χρήση του μειωμένου οικιακού τιμολογίου, ότι "θα ισχύσει κι εφέτος, όπως κάθε χρόνο, κατά την περίοδο από 1η Μαΐου 2009 έως 31η Οκτωβρίου 2009 και για τις ώρες 23.00 έως 07.00 της επόμενης ημέρας".

Σε καιρούς οικονομικής αλλά και "περιβαλλοντικής" κρίσης , το νυχτερινό μειωμένο τιμολόγιο είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να μειώσουμε το κόστος αλλά και την κατανάλωση του ρεύματος...

2. Σε μείωση κατά 50% των τιμών των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών για τις ομάδες χαμηλών εισοδημάτων, που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών.

Το μέτρο αφορά άτομα άνω των 65 ετών, άτομα ηλικίας έως 18 ετών, τους σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ έως 22 ετών, τους σπουδαστές των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, καθώς και τους φοιτητές σχολών και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, που θα επιδεικνύουν τη διεθνή φοιτητική τους ταυτότητα.

Σημειωτέον ότι το μέτρο αφορά όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του μετρό.

Μπορεί το Υπ. Μεταφορών να άργησε χαρακτηριστικά να εφαρμόσει το αναγκαίο αυτό μέτρο αλλά τελικά οι πολίτες κέρδισαν το...αυτονόητο !

Έπρεπε να έρθει η οικονομική κρίση για να δει ο καπιταλισμός το άσχημο πρόσωπο του στον καφρέθτη...

3. Στα 454,25 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Μαΐου το μηνιαίο επίδομα ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Επίσης παρέχεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ανέργων η προσαύξηση της τάξης του 10% επί του επιδόματος για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

Κατατάσσουμε αυτή την είδηση στις ευχάριστες αλλά με αρκετές επιφυλάξεις .

Σε μια χώρα που πέφτουν οι μισθοί και αυξάνεται το επίδομα ανεργίας , δεν μπορείς να διακρίνεις την ευχάριστη από τη δυσάρεστη εξέλιξη...


Κοινοποιήστε το στο Facebook