Στ.Μάνος : " Δεν θα επέστρεφα ποτέ στη Νέα Δημοκρατία"

25.5.09

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Στέφανος Μάνος είναι ένας αμφιλεγόμενος πολιτικός.

Είτε συμφωνείς μαζί του είτε όχι , αξίζει πάντα να ξέρεις την γνώμη του ειδικά όταν ιδρύει ένα νέο κόμμα , την Δράση.....

Απολαύστε τον σε μια συνέντευξη ποταμό...:

Είστε στην πολιτική από το 1977 . Είχατε πει κάποτε ότι στην πολιτική μπήκατε μόνος σας. Πήρατε κάποιο τηλέφωνο…

Δεν είχα καμία επαφή με τα κόμματα μέχρι τότε αλλά ήθελα πολύ να είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία . Έγιναν κάποιες διαβουλεύσεις γιατί στην αρχή δεν με ήθελαν . Δεν ήθελαν βιομήχανο . Στο τέλος όμως άλλαξαν γνώμη και 56 μέρες πριν τις εκλογές με ενημέρωσαν ότι θα είμαι τελικά υποψήφιος . Και έτσι ξεκίνησα…

Γιατί ένας βιομήχανος να θέλει να αναμειχθεί με την πολιτική ;

Εκείνη την εποχή ήμουν διευθυντής στην Αλλατίνη η οποία τότε ήταν η 1η ή 2η βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έλεγα παντού ότι δεν ήμουν ευχαριστημένος από την τότε κυβέρνηση , την κυβέρνηση Καραμανλή . Σκέφθηκα όμως ότι δεν θα είχε νόημα να γκρινιάζω χωρίς να δω πως είναι τα πράγματα από μέσα . Και έτσι έθεσα υποψηφιότητα και εξελέγην . Με πήρε τότε τηλέφωνο ο Μολυβιάτης που ήταν διευθυντής του γραφείου του Καραμανλή και μου είπε «κ.Μάνο την άλλη εβδομάδα ορκίζεστε» . Τον ρώτησα τι ορκίζομαι και μου είπε ότι ήμουν ο πρώτος που ζητούσε περισσότερες πληροφορίες . Οι υπόλοιποι όταν άκουσαν ότι ορκίζονται , δεν τους ένοιαζε ποια ακριβώς θέση θα καταλάμβαναν . Είχα την τύχη πάντως να γίνω αμέσως υπουργός . Βρέθηκα να διευθύνω ξαφνικά το Υπ. Δημοσίων Έργων .

Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον γνωρίζατε τότε ;

Τον είχα συναντήσει 3 φορές σε διάφορες εκδηλώσεις .

Τον εκτιμούσατε ;

Πάρα πολύ . Για μένα είναι ο σημαντικότερος πολιτικός που είχαμε . Το είπα άλλωστε και στο αφιέρωμα του ΣΚΑΙ για τους Μεγάλους Έλληνες .

Υπάρχει όμως και η άποψη ότι ο Καραμανλής έφτιαξε το όνομα του μετά την Μεταπολίτευση…

Υπάρχουν πολλές απόψεις . Ο Καραμανλής είχε πολλά από τα χαρακτηριστικά των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτικών . Ήταν ένας άνθρωπος που ξεκίνησε πάμφτωχος και έγινε πρωθυπουργός . Εκείνη την εποχή , δηλαδή τα πρώτα του 8 χρόνια , είχε την ατυχία να μην έχει ζήσει την εμπειρία της Ευρώπης με αποτέλεσμα να έχει «κλειστές» παραστάσεις . Έκανε αρκετά λάθη εκείνη την περίοδο καθώς δεν είχε....

...τις εμπειρίες εκείνες που θα τον βοηθούσαν . Μετά όμως , όταν επέστρεψε , είχε ήδη ζήσει 13 χρόνια στο Παρίσι .

Δηλαδή ένα από τα λάθη του ήταν και η φυγή στο εξωτερικό ;

Δεν νομίζω . Εκείνη την εποχή ο Καραμανλής επέλεξε να μην δημιουργήσει κάποια κρίση . Μια κρίση που ίσως θα είχε διχαστικό χαρακτήρα . Είστε νεότερος από μένα και δεν ζήσατε τις εμφύλιες διαμάχες . Εμφύλιες διαμάχες είχαμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο , πιο πριν με την σύγκρουση Βενιζελικών-αντιΒενιζελικών κτλ . Αυτά τα πάθη οφείλονται σε παλαιότερες συμπεριφορές . Ο ίδιος ο Βενιζέλος παραδέχθηκε λίγο πριν τον θάνατο του ότι ήταν ενδεχομένως λανθασμένη η σύγκρουση του με τον Βασιλιά που ενδεχομένως οδήγησε στην Μικρασιατική Καταστροφή . Ο Καραμανλής ήθελε να αποφύγει μια τέτοια κρίση .

Είχατε από μικρός «κλίση» προς την πολιτική ;

Πάντα με ενδιέφερε η πολιτική και οι πολιτικές εξελίξεις . Δεν είχα όμως ποτέ καμία ανάμειξη με τα κόμματα . Κατά έναν παράδοξο τρόπο , ακόμα και όταν μπήκα στην πολιτική , ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα «κομματικά» και τα μικροκομματικά . Εξακολουθούν να μου προκαλούν απέχθεια και θεωρώ ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνικού κράτους είναι ακριβώς αυτό . Το κομματικό κράτος . Αν δεν είσαι στο κόμμα , δεν πας μπροστά . Μοιάζουμε λίγο με την Σοβιετική Ένωση επί δυο . Αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ . Το βρίσκω ολέθριο και κουτό . Αλλά βλέπω ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα και μάλιστα έχουν συμβιβαστεί ! Ο περισσότερος κόσμος γράφεται στο κόμμα , μοιράζει 2-3 φυλλάδια και μετά λέει «εγώ δούλεψα για σας , εσείς τι θα κάνετε για μένα ;» . Πρόκειται για μια συμπεριφορά που μου είναι προσωπικά απεχθής .

Υπάρχει η αντίληψη πλέον ότι το κάθε κόμμα που εκλέγεται , οφείλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του και μόνο . Ακούσαμε αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ζητούν συγνώμη για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ και όχι από ολόκληρο τον λαό . Δεν είναι λίγο προκλητικό αυτό;

Δεν έχω ακούσει σχετικές δηλώσεις αλλά δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω αυτό που μου λέτε . Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είχε συμβεί . Δείτε και την πρόσφατη ρεκλάμα της Νέας Δημοκρατίας με τα παπαγαλάκια . Απευθύνεται αποκλειστικά στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με στόχο τη συσπείρωση τους.

Είστε αρκετά χρόνια στην πολιτική . Διαπιστώνετε ότι έχει χαμηλώσει δραματικά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου αλλά και των ίδιων των προσώπων που ασχολούνται με την πολιτική ; Ίσως και το «ασυμβίβαστο» που πρόσφατα καταργήθηκε , να έπαιξε κάποιο ρόλο. Μπήκαν στην Βουλή «επαγγελματίες» πολιτικοί…

Μάλλον έχει χαμηλώσει . Δεν νομίζω πάντως ότι το «ασυμβίβαστο» πρόλαβε να επηρεάσει σημαντικά τη σύνθεση της Βουλής . Ένας νόμος της πλάκας είναι που όλα τα κόμματα ψήφισαν την κατάργηση του και επανέφεραν το προηγούμενο καθεστώς . Αρκετοί νόμοι δεν έχουν λογική.

Όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ;

Μα περί ποίας ευθύνης μιλάμε ; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη . Ο κόσμος όμως δεν έχει προσέξει κάτι που τόνισα πρόσφατα σε ένα άρθρο μου στο blog της Δράσης . Υπάρχει μια παράγραφος στο Σύνταγμα που έχει φτιαχτεί ειδικά για του υπουργούς . Όποιος αισθάνεται ότι δεν θέλει να του μείνει η ρετσινιά , μπορεί να ανοίξει και πάλι την υπόθεση κι ας έχει παραγραφεί.

Αξίζει να διασαφηνίσουμε κάτι . Παραγράφεται το αξιόποινο των πράξεων των πολιτικών προσώπων . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέρον να μάθουμε την αλήθεια . Να μάθουμε τουλάχιστον ποιοι ενεπλάκησαν στις διάφορες υποθέσεις κι ας μην τιμωρηθούν…

Έχετε δίκιο . Η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος που θέλει να καθαρίσει το όνομα του , θα πρέπει να το διεκδικήσει . Κι αυτή η παράγραφος είναι ένα όπλο , για έναν έντιμο αρχηγό . Ο έντιμος αρχηγός θα πρέπει να καλέσει τον εμπλεκόμενο υπουργό και να του ζητήσει να κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης . Σε περίπτωση που ο υπουργός αρνηθεί , ο έντιμος αρχηγός θα πρέπει να τον απομακρύνει από το κόμμα . Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η θέση του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου . Μπορούν αν θέλουν να ζητήσουν από τα στελέχη τους να κάνουν χρήση αυτή της διάταξης…

Είχατε την τύχη και γι ‘ άλλους την ατυχία , να ζήσετε όλες τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας . Από τον ιδρυτή μέχρι και τον ανιψιό του . Υπήρξατε υπουργός μέχρι και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όπου η τελευταία σας θητεία ήταν στο Υπ. Οικονομίας . Πριν έρθω εδώ , μου είπε η γιαγιά μου ότι «Τον Μάνο δεν το θέλω , γιατί μας έβαλε πολλούς φόρους και ακρίβυνε τη βενζίνη»…

Οδηγούσε αυτοκίνητο η γιαγιά σας ;

Τότε οδηγούσε…

Ακρίβυνα τη βενζίνη και γι ‘ αυτό εκείνη την χρονιά ο προϋπολογισμός ήταν ο μόνος με πρωτογενές πλεόνασμα στη Μεταπολίτευση , και όσοι με κατηγόρησαν τότε , όταν έγιναν κυβέρνηση όχι μόνο δεν αφαίρεσαν αυτό τον φόρο αλλά τον αύξησαν κιόλας . Όταν κάνεις δουλειά , πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις . Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι που να μην είναι αντικείμενο τρομακτικής αντίδρασης .

Ζήσατε την Μεταπολίτευση και την ζήσατε έντονα τόσο από το βουλευτικό αξίωμα όσο και από το υπουργικό . Πολλοί πιστεύουν ότι σιγά-σιγά ο κύκλος της Μεταπολίτευσης «κλείνει» και πάμε προς κάτι καινούριο…

Είναι κάτι πολύ σχετικό αυτό . Εξαρτάται από τον τρόπο που ορίζει ο καθένας για τον εαυτό του την Μεταπολίτευση .

Πώς ζήσατε την Δικτατορία ; Τότε ήσασταν βιομήχανος και τα συγκεντρωτικά καθεστώτα ευνοούν τέτοια επαγγέλματα ; Ζήσατε με ευνοϊκούς όρους την Επταετία ;

Με ευνοϊκούς όρους ; Δεν θα το έλεγα ! Επιχειρηματικά , δεν ωφελήθηκα καθόλου αλλά ούτε έπαθα και ζημιά . Δεν είχα όμως και τη στήριξη που θα είχα από μια νόμιμη κυβέρνηση . Η Δικτατορία «πάγωσε» όλες τις διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να επεκταθούν έξω από την Ελλάδα , δεν τα κατάφεραν . Τότε η Αλλατίνη ήταν η πρώτη εταιρία στα άλευρα και από τις πρώτες στα τρόφιμα . Δεν θα μπορούσαμε να επεκταθούμε άλλο στα όρια της Ελλάδας . Η Δικτατορία όμως οδήγησε την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις στην απομόνωση . Μπορεί λοιπόν να ευνόησε κάποιες άλλες επιχειρήσεις πιο «οικονομικές» αλλά έκανε μεγάλο κακό σε μεταποιητικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις καθώς ανέστειλε για μια περίοδο τις δυνατότητες επέκτασης .Κοιτούσαν όλοι την Ελλάδα με μεγάλη καχυποψία . Είχαμε φτιάξει τότε μια εταιρία με αλιευτικά σκάφη . Τα καλύτερα σκάφη από fiberglass στον κόσμο . Μπορέσαμε να πουλήσαμε 15 στην Γερμανία αλλά είχαμε τρομερά προβλήματα στην χρηματοδότηση . Δεν μπορούσε η Ελλάδα να κινηθεί άνετα έξω από τα όρια της . Η Χούντα δεν έκανε τρομακτικές ζημιές στην Οικονομία αλλά έκανε κολοσσιαίες ζημιές στα «ήθη» . Από εκείνη την εποχή αρχίζει η κατάρρευση της Δημόσιας Διοίκησης η οποία έγινε ακόμα χειρότερη στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ .

Ο επόμενος σταθμός μετά την Μεταπολίτευση είναι η Αλλαγή του 1981 . Η γνώμη σας;

Το 1981 οι Αθηναίοι δεν με εκλέγουν βουλευτή και με τιμωρούν για όσα έκανα κατά τη θητεία μου στο Υπ. Δημοσίων Έργων . Δημιούργησα το Υπ. Περιβάλλοντος το οποίο κατάργησε μετά το ΠΑΣΟΚ . Με «τιμώρησαν» για διάφορα που είχα κάνει τότε . Έθεσα το όριο – που ισχύει μέχρι και σήμερα – των 20 στρεμμάτων για την κατάτμηση εκτάσεων στα Μεσόγεια . Δεν μου το συγχώρησαν αυτό κι ακόμα δεν μου το έχουν συγχωρέσει . Θεωρήθηκα από την Δεξιά παράταξη «υπονομευτής του αστικού καθεστώτος» . Τα 4 χρόνια που έμεινα εκτός Βουλής μέχρι το 1985 , δεν επέστρεψα στις επιχειρήσεις αλλά παρέμεινα στην πολιτική.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία ;

Τα θεωρώ καταστροφικά . Δεν θέλω όμως να ξεχνάω μερικά πολύ σημαντικά πράγματα που έγινα τότε . Το ότι οι Αριστεροί αποτελούν πλέον ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας χωρίς κανένα φόβο και πάθος , αυτό οφείλεται κυρίως στα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου . Βοήθησε πάρα πολύ στην εξομάλυνση , επέτρεψε την λειτουργία όλων των κομμάτων και καταπολέμησε την αίσθηση ότι οι Αριστεροί ήταν παραπεταμένοι στο κοινωνικό σύνολο . Είναι όμως επίσης σημαντικό , ότι τα 5 πρώτα χρόνια , ο Παπανδρέου βοήθησε όσο κανείς άλλος στο να διαλυθεί το ελληνικό κράτος . Είναι ο άνθρωπος που φέρει την μεγίστη ευθύνη για τον ξέφρενο δανεισμό . Από τότε μας κυνηγάει το χρέος . Τρέχουμε πίσω από τα δάνεια της 5ετίας . Κάτι που κατάλαβε και ο ίδιος ο Παπανδρέου . Μετά τις εκλογές του 1985 , έβαλε έναν αυστηρό άνθρωπο στην Οικονομία , τον Κώστα Σημίτη για να συμμαζέψει τα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας . Η προσπάθεια κράτησε μόλις 2 χρόνια γιατί μετά ο Παπανδρέου του ζήτησε να τα δώσει όλα πίσω . Και έτσι το 1989 βρεθήκαμε σε μια πραγματικά μεγάλη οικονομική κρίση από την οποία δεν βγήκαμε ακόμα . Κάθε χρόνο τρέχουμε πίσω από το χρέος…

Αυτά που λέτε θα ξενίσουν αρκετό κόσμο . Υπάρχει και ο «μύθος του Ανδρέα Παπανδρέου». Η άποψη σας για τον ίδιο ;

Χαρισματικός άνθρωπος .

Λαϊκιστής ;

Άκρατος . Μόνο γι ‘ αυτό ζούσε . Επαναλαμβάνω όμως ότι είχε το χάρισμα να παρασέρνει τον κόσμο και αυτό βοήθησε πολύ στην ενσωμάτων των Αριστερών στην κοινωνία όπως σας είπα και πριν . Ήταν πολύ σημαντικό το να μην νιώθεις καταδικασμένος επειδή η οικογένεια σου είναι Αριστερή . Όλα αυτά όμως είχαν ένα φοβερό κόστος στο κράτος και στην Διοίκηση .

Επόμενος σταθμός η κυβέρνηση Μητσοτάκη . Η σχέση σας με τον Επίτιμο ;

Το 1989 μπαίνουμε στην περίοδο που φεύγουμε από τους πολιτικούς και πάμε στην σκανδαλολογία . «Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον Ανδρέα με επιχειρήματα και βγάζω στην φόρα τα σκάνδαλα» .

Λάθος η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο ;

Δεν είχα εκλεγεί ούτε τότε στην Βουλή και δεν έχω υπογράψει το συγκεκριμένο ψήφισμα . Ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω . Δεν ξέρω ! Αν δεν έχεις αδιάσειστα στοιχεία , δεν παραπέμπεις . Είναι σαν να λες στους ψηφοφόρους ότι τόσο καιρό ψήφιζαν έναν κλέφτη με το να καταδικάζεις χωρίς να είσαι σίγουρος έναν υπουργό ή έναν πρωθυπουργό . Είναι πάνω από όλα προσβολή για τον κόσμο . Δεν λέω να μην πάει φυλακή , αν έχει κλέψει . Αλλά δεν ανοίγεις μια τέτοια «δουλειά» χωρίς να έχεις αντράχτα στοιχεία .

Στις εκλογές του 1989 εκλέγεστε βουλευτής και είστε μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αναλαμβάνετε το ΥΠΕΧΩΔΕ…

Έμεινα στη θέση αυτή για 1,5 χρόνο όπου ξεκίνησα διάφορα έργα όπως το Μετρό τα οποία όμως ολοκληρώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ .

Οι σχέσεις σας με την οικογένεια Μητσοτάκη ;

Δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις το. Ούτε συμπάθειες ούτε αντιπάθειες . Δεν μπορώ να πω πάντως ότι τον Μητσοτάκη τον βρήκα «απέναντι» μου σαν πρωθυπουργό . Στο ΥΠΕΧΩΔΕ ήμουν ως τον Αύγουστο του 1991 όταν για ανεξήγητους λόγους ο κ. Μητσοτάκης μου ζήτησε να πάω στο Υπ. Ανάπτυξης . Διαφώνησα καθώς πίστευα ότι τα έργα θα πήγαιναν πίσω αλλά ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε απαραίτητο να αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής . Επισήμαινα ότι θα καθυστερήσουν με τα έργα και μετά από αυτά έμεινα εκτός κυβέρνησης . Τα έργα όντως καθυστέρησαν και υλοποιήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ το οποίο καρπώθηκε και ένας μέρος του πολιτικού οφέλους .

Η δική σας προσωπικότητα και οι συχνά καινοτόμες ιδέες σας θα ήταν ένας πονοκέφαλος για κάποιον πρωθυπουργό…

Είχα πάντοτε τη «συμπάθεια» των περισσοτέρων συναδέλφων μου . Και αυτό φάνηκε αργότερα όταν ο νεότερος Καραμανλής αποφάσισε να με διαγράψει το 1998 και δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να πει κάτι . Ήταν όλοι ευχαριστημένοι που ο αρχηγός του πήρε αυτή την απόφαση να με διαγράψει .

Πιστεύετε ότι σας διέγραψε στην λογική του ότι ο νέος ηγέτης θα πρέπει να κόψει 2-3 κεφάλια για να εδραιώσει την κυριαρχία του ;

Ενδεχομένως . Δεν πρόκειται πάντως να επιστρέψω ποτέ στη Νέα Δημοκρατία .

Μα το 2000 δεν επιστρέψατε ;

Σαν ανεξάρτητος . Όπως και με το ΠΑΣΟΚ το 2004 . Ο ίδιος ο Καραμανλής μου το ζήτησε για να μπορέσει να συγκεντρώσει και το τελευταίο κουκί που θα τον βοηθούσε να κερδίσει .

Λένε όμως ότι το 2000 γυρίσατε παρακαλώντας στην Ρηγίλλης…

Ποιος τα λέει αυτά ; Μου τηλεφώνησε ο κ. Καραμανλής κι ήταν και κόσμος μπροστά . Διαπραγματεύτηκα την είσοδο μου στο ψηφοδέλτιο με τον όρο ότι θα μπει και άλλος ένας δικός μου και μπήκε ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος στο Επικρατείας. Την επόμενη μέρα της εκλογής μου δήλωσα ανεξάρτητος . Όπως έγινε και το 2004 με τον κ. Παπανδρέου .

Η σχέση σας με τον σημερινό πρωθυπουργό ;

Δεν έχουμε κάποια σχέση .

Δεν τον θυμάστε από το ξεκίνημα του ; Δεν είχατε την περιέργεια να γνωρίσετε τον ανιψιό του Κωνσταντίνου Καραμανλή ;

Μα που να τον ξέρω ! Δεν υπήρχε πουθενά . Σαν βουλευτής ήταν μάλλον ανύπαρκτος και φυσικά δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον θείο του .

Το 1998 ταχθήκατε στο πλευρό του Γιώργου Σουφλιά στο συνέδριο για το νέο αρχηγό και τελικά φύγατε μαζί από το κόμμα…

Με τον Σουφλιά δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση αλλά συμφωνούσαμε στο ότι θα ήταν ασφαλέστερη η δική του εκλογή καθώς γνωρίζαμε την πορεία του ενώ μια ενδεχόμενη εκλογή Καραμανλή , θα ήταν μια «λευκή επιταγή» .

Περιμένατε ότι θα επέστρεφε ο Γιώργος Σουφλιάς στη Νέα Δημοκρατία ;

Φυσικά και το περίμενα . Ο Γιώργος Σουφλιάς πιστεύω ότι σκέφθηκε αρχικά να φτιάξει δικό του κόμμα…

Να πάει στο ΠΑΣΟΚ…

Ενδεχομένως να το σκέφθηκε κι αυτό και τελικά αποφάσισε ότι το μέλλον του είναι στη Νέα Δημοκρατία…

Και πλέον είναι «σκιώδης» πρωθυπουργός…

Δεν ξέρω ! Φαίνεται να είναι αρκετά σπουδαίος στη σημερινή κυβέρνηση . Φοβάμαι πάντως ότι ο κόσμος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα σημαντικά πράγματα . Ο Καραμανλής τότε διέταξε τους υποτακτικούς του να μας διαγράψουν για ένα θέμα ασήμαντο και χωρίς καμία συζήτηση . Τόνισαν τότε ότι μας διαγράφουν οριστικά από τη Ν.Δ . Τη συγκεκριμένη απόφαση την πήρα πολύ βαριά . Προσωπικά. Ήταν μια πολιτική ατιμία . Και γι ‘ αυτό δεν διατηρώ καμία σχέση με αυτούς...

Μην χάσετε σε λίγο το Β' Μέρος της συνέντευξης...

Τι λέει για το ΠΑΣΟΚ , τα ΜΜΕ , τον ΔΟΛ και για τη νεοσύστατη Δράση...


Κοινοποιήστε το στο Facebook