Περί Οικολόγων Πράσινων

29.5.09

Όπως θα έχουν παρατηρήσει οι μόνιμοι θαμώνες της Παραπολιτικής , απουσιάζει εδώ κι αρκετό καιρό ένα σχόλιο μας για το νέο trend του πολιτικού μας συστήματος που ονομάζεται "Οικολόγοι Πράσινοι".

Πρώτα από όλα , να σας θυμίσουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κατέρχονται για πρώτη φορά σε κάποια εκλογική αναμέτρηση.

Στις Ευρωεκλογές του 2004 συγκέντρωσαν το 0,67% λαμβάνοντας 40.873 ψήφους.

Στις Εθνικές εκλογές του 2007 οι οποίες ακολουθούν μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή οι Οικολόγοι Πράσινοι αυξάνουν τις δυνάμεις τους στο 1,05% και φτάνουν τις 75.529 ψήφους.

Μέχρι πριν λίγους μήνες δεν γνωρίζαμε καν ποιοι είναι οι εκπρόσωποι τους και τι ακριβώς πρεσβεύουν .

Στην πορεία μάθαμε ότι αποτελούν την ελληνική εκδοχή των Ecogreens του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι οι θέσεις τους για τα εθνικά ζητήματα είναι αμφιλεγόμενες καθώς ακολουθούν τις απόψεις των Ευρωπαίων Πράσινων Οικολόγων οι οποίοι έχουν "αναγνωρίσει" τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Μαγκιά τους . Δικαίωμα τους . Έχω μάθει να σέβομαι κάθε άποψη , ακόμα κι αν βασίζεται σε ιστορικές ανακρίβειες και ψευδεπίγραφα επιχειρήματα .

Αυτό που δεν δέχομαι είναι η υποκρισία κι η διγλωσσία . Ας βγουν να μιλήσουν ανοιχτά για το τι πρεσβεύουν στα εθνικά ζητήματα . Ας μιλήσουν ανοιχτά για το Σκοπιανό χωρίς επικοινωνιακές τρίπλες .

Και κάτι ακόμα....

Διαφωνώ κάθετα στην ύπαρξη ενός μονοθεματικού κόμματος , ανεξάρτητα με το ποιο είναι το θέμα του .

Τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και της Ελληνικής Βουλής δεν αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν το περιβάλλον . Ψηφίζουν τον προϋπολογισμό , συμμετέχουν σε Συνταγματικές αναθεωρήσεις , συμμετέχουν σε Εξεταστικές και Προανακριτικές επιτροπές...

Διαθέτουν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων την κατάρτιση που απαιτούν αυτές οι διαδικασίες ;

Το πολιτικό μας σύστημα έχει ανάγκη την πολυφωνία , την πολυχρωμία . Θα είναι ευχής έργον να υπάρχουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή...

Όχι με το ζόρι όμως ! Δεν δέχομαι ότι μέσα σε 6 μήνες οι Οικολόγοι Πράσινοι έφτασαν στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων . Αρνούμαι να το πιστέψω .

Όταν ήμουν μικρός κι έμενα μόνος στο σπίτι , η μάνα μου έλεγε να μην ανοίγω σε αγνώστους .

Μου έλεγε επίσης να μην παίρνω καραμέλες από αγνώστους .

Δεν θα επιτρέψω να με εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο άγνωστοι .

Έστω κι αν η καραμέλα έχει φανταχτερή συσκευασία...

Παραπολιτικός

Κοινοποιήστε το στο Facebook