Η γεωγραφία των πολιτικών περιπτέρων

12.5.09


Τη «γεωγραφία» των εκλογικών περιπτέρων των κομμάτων εν όψει της 7ης Ιουνίου καθόρισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Στην πλατεία Συντάγματος, έναντι της Ερμού, εγκαθίσταται η Νέα Δημοκρατία. Στην πλατεία Κλαυθμώνος το ΠαΣοΚ. Στην πλατεία Ομονοίας, έναντι του καταστήματος Νέον, στην οδό Δώρου το ΚΚΕ, ενώ στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ (Πανεπιστημίου) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΛΑΟΣ θα έχει τη δική του εστία στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, η Ενωση Κεντρώων στην πλατεία Ομονοίας και Κοτοπούλη, το ΜΛ ΚΚΕ στον πεζόδρομο της Κοραή, στο ύψος της Εurobank. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα εγκατασταθεί στην Πανεπιστημίου μπροστά από τη Βιβλιοθήκη, το ΑΣΚΕ στην πλατεία Συντάγματος και ΚαραγεώργηΣερβίας, η ΟΑΚΚΕ στην πλατεία Κάνιγγος και Βερανζέρου. Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου θα έχουν την έδρα τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, στην πλατεία Κολωνακίου οι Ελληνες Οικολόγοι του Δημοσθένη Βεργή, στον πεζόδρομο της Κοραή (προς το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου) η Δράση.

Σ την πλατεία Κοτζιά, στο ύψος της Αιόλου, τη δική του θέση θα έχει το Κόμμα των Φιλελευθέρων (Καλλιγιάννης), Σταδίου και Σανταρόζα το ΚΚΕ (μ-λ), Ακαδημίας και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο. Το κόμμα Λευκό θα στήσει το εκλογικό του περίπτερο στην Ακαδημίας και Μασσαλίας, η Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην αφετηρία της από την πλατεία Ομονοίας, ενώ η Φιλελεύθερη Συμμαχία στον πεζόδρομο Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. Τα φυλλάδια του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών θα μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι στην έξοδο του μετρό στην Αθηνάς, ενώ αυτά των Δημοκρατικών στη συμβολή του πεζοδρόμου Ρήγα Φεραίου με την Πανεπιστημίου.


Κοινοποιήστε το στο Facebook