Εις αύριον τα σπουδαία....

19.6.09

Εμπνεύσεως Εθνάρχη – Περατώσεως ανιψιού λοιπόν το νέο μουσείο.
Η Μελίνα ήταν από ότι φαίνεται, απλώς μία παρένθετη πολιτική μητέρα…

Κάποιοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βάλει στο κάδρο τον Εθνάρχη… Δε θα συμφωνήσω μαζί τους, ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί… Το κακό είναι ότι προσπαθούν να παραμερίσουν τη Μελίνα από το κάδρο, να τη μειώσουν…. Και αυτό φαίνεται αν διαβάσετε το πριν και το μετά του εισαγωγικού μηνύματος του Σαμαρά…. (εδώ)

Κάποιους τους πληγώνει αυτό που γίνεται… Κάποιους τους αφήνει παγερά αδιάφορους.

Το σίγουρο είναι ότι η συζήτηση δεν πρέπει να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο εμπνευστής του μουσείου, η Μελίνα ή ο Καραμανλής, όσο στο τι πρέπει να σημάνει η αυριανή μέρα…

Αύριο λοιπόν, είναι μία ιστορική ημέρα για τη χώρα μας, μία από τις σημαντικότερες στιγμές της Μεταπολιτευτικής Ιστορίας, που φέρει για πρώτη φορά, διαχρονική σφραγίδα. Τη σφραγίδα της αρχαίας Ελλάδας και τη σφραγίδα ορισμένων πνευματικών ανθρώπων της νεώτερης Ελλάδας όπως η Μελίνα Μερκούρη.

Μετά από καιρό η χώρα μας θα ακτινοβολήσει διεθνώς και θα αποκτήσει θετική δημοσιότητα που δε θα έχει να κάνει με τη Γιουροβίζιον και τον αθλητισμό, αλλά με τον πολιτισμό..

Αυτή η συγκυρία δε πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη… Είναι η κατάλληλη στιγμή, η ηγεσία της χώρας να απαιτήσει πεισματικά τον επαναπατρισμό των μαρμάρων. Τώρα, που θα παρίστανται στα εγκαίνια οι ηγεσίες πολλών κρατών και οι προβολείς θα είναι στραμμένοι στο νέο μουσείο.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να ασκηθεί πίεση στη Βρετανική Κυβέρνηση και στους υπευθύνους του Βρετανικού μουσείου με συνεχείς αναφορές στα μάρμαρα του Παρθενώνα και στην αναγκαιότητα του επαναπατρισμού τους.

Είναι επίσης μία ιστορική ευκαιρία για τον Καραμανλή, να αφήσει κάτι θετικό πίσω του και να μη μείνει στο νου μας, ως ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός, που το μόνο του έργο, ήταν ότι επί των ημερών του ολοκληρώθηκε το μουσείο της Ακρόπολης.
Έχει την ευκαιρία, όπως την ευκαιρία έχει και ο Αντώνης Σαμαράς και είναι εθνική τους υποχρέωση και απαίτηση όλων των Ελλήνων να φωνάξουν: "Φέρτε πίσω τα μάρμαρα" και να ακουστούν σε όλο τον κόσμο.

Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι στα εγκαίνια δεν εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά όλο τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε από όλους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να απαιτήσουν την επιστροφή των μαρμάρων (όχι με το στυλ του Κώστα Σημίτη φυσικά) και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις.
Θέλουμε για μία ημέρα έστω, να γίνουν Μελίνα Μερκούρη….