Μια ομολογία - σταθμός

2.7.09

Η χθεσινή κατάθεση του Θεόδωρου Τσουκάτου στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens αποτελεί αναμφισβήτητα έναν αρνητικό σταθμό στην Ιστορία της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας...

Ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη παραδέχεται ότι ήρθε σε επαφή με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και έλαβε το ποσό του 1.000.000 μάρκων για λογαριασμό του "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ...

Το επίσημο ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον πρώην "Στρατηγό" . Και τι έγινε ;

Αποδείξεις δεν έχω αλλά πιστεύω περισσότερο τον Τσουκάτο ο οποίος κυνικά δήλωσε :

«Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως “από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο”. Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα πως καμία μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία. Άλλωστε και οι μεγάλοι χρηματοδότες έθεταν ως προϋπόθεση τη διακριτικότητα και την ανωνυμία, για προφανείς λόγους αλλά και γιατί σχεδόν όλοι χρηματοδοτούσαν ταυτόχρονα και τα δύο μεγάλα κόμματα» .

Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα ! Κόμματα με διπλά βιβλία , που φοροδιαφεύγουν κι όταν αναλαμβάνουν την εξουσία ζητάνε από τον λαό "δημοσιονομική" πειθαρχία !

Δείτε όμως και τι άλλο είπε ο Τσουκάτος :

«Πώς, σε αντίθεση με όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, μπορεί να εκλαμβάνεται κάθε καταβολή ποσού στη χώρα μας ότι δήθεν έγινε μόνο υπέρ κάποιων υπαλλήλων του ΟΤΕ;Η υπόθεση Siemens δεν μπορεί να συρρικνωθεί στις σχέσεις της με τον ΟΤΕ. Είναι πολύ βολικό για το κομματικό κατεστημένο για να είναι αληθινό»

Για να τα λέει αυτό το Νο 2 των κυβερνήσεων Σημίτη , κάτι θα ξέρει...

H υπόθεση της Siemens είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών . Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...


Κοινοποιήστε το στο Facebook