Καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ για τις ελληνικές περιουσίες στην Πόλη

29.9.09

Η είδηση που σας μεταφέρουμε είναι ίσως μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε ομόφωνα την Τουρκία για την υπόθεση της περιουσίας της Πολυξένης Πιστικά, επειδή παραβίασε των δικαίωμα των αδελφών της στην περιουσία της.

Με την ομόφωνη απόφασή του (31206/02) στις 29 Σεπτεμβρίου το ΕΔΑΔ όχι μόνο καταδίκασε την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση των αδελφών Φωκά, περιόρισε επιπλέον την Τουρκία στο δικαίωμα έφεσης, αφού και η Τουρκάλα δικαστής που συμμετείχε στην σύνθεση του δικαστηρίου ψήφισε υπέρ της καταδίκης της Αγκυρας.

Ολόκληρη η είδηση εδώ.

Η απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί το Δεκέμβριο κρίνεται από την ΕΕ η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η εναρμόνισή της με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Επιπλέον αποτελεί δεδικασμένο για τα χιλιάδες ακίνητα των ελληνικών περιουσιών τα οποία κατά καιρούς δεσμεύτηκαν από την τουρκική κυβέρνηση. Ο αριθμός τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 11.900.

12.000 ακίνητα Ελλήνων της Πόλης μπορούν να διεκδικηθούν !

Σημείωση : Στη φωτογραφία βλέπετε ένα τέτοιο σπίτι . Άνηκε σε Έλληνες της Πόλης και πυρπολήθηκε τον μαύρο Σεπτέμβρη του 1955 από τον φανατισμένο όχλο.Από τότε μέχρι σήμερα , παραμένει έτσι...

Την τράβηξα εγώ ο ίδιος το καλοκαίρι στην Πόλη . Το σπίτι βρίσκεται για όσους ξέρουν λίγα μέτρα από την γαλλική Συνοικία , στην περιοχή Τσουκούρτσουμα.

Πατώντας πάνω στην εικόνα , θα την δείτε σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση

Κοινοποιήστε το στο Facebook