Επιχείρηση "Ψινάκης"

8.9.09

Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης να μας έχει συνηθίσει σε χαζές επικοινωνιακές φούσκες αλλά η αλήθεια είναι ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Στις εκλογές του 2007 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε διαλέξει την Έφη Σαρρή έτσι ώστε να ξεκλέψει μερικά ακόμα λεπτά τηλεοπτικής προβολής.

Κανείς όμως τότε από τους σοβαρούς δημοσιογράφους δεν μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του.

Βλέπετε ο ΛΑΟΣ τότε δεν ήταν καν μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ το τελικό ποσοστό (3,8%) δεν φόβισε κανέναν στην πολιτική συγκυρία της εποχής.

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε το ικανοποιητικό 41,83% ενώ το ΠΑΣΟΚ έμπαινε στη δίνη ενός κυκλώνα εσωστρέφειας που θα κρατούσε απασχολημένους δημοσιογράφους και πολιτικούς για σχεδόν 3 μήνες.

Σήμερα όμως η πολιτική συγκυρία είναι σημαντικά διαφορετική.

Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου , ο ΛΑΟΣ συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 7,15% ενώ η Ν.Δ περιορίστηκε στο ταπεινωτικό 32,29% .

Για πρώτη φορά μετά τον κομήτη της Πολιτικής Άνοιξης , δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε ένα ακόμα που αντλούσε...

...με ευκολία ψήφους από την παραδοσιακή δεξαμενή των ψηφοφόρων της κυβερνώσας παράταξης . Ο κίνδυνος αυτός θα έπρεπε να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα κι αποτελεσματικά..

Η αρχή έγινε την επομένη των Ευρωεκλογών.

Δεκάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας καθώς το Υπ. Εσωτερικών τους ενημέρωσε ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας μερικές χιλιάδες παράνομοι μετανάστες !

Από τότε μέχρι σήμερα , απελάθηκαν τουλάχιστον...200(!!!) λαθρομετανάστες με τις κάμερες να βιντεοσκοπούν την απογείωση των πτήσεων τσάρτερ που κατευθύνονταν προς το Πακιστάν με 40 αστυνομικούς να συνοδεύουν 54 λαθρομετανάστες !

Η θερινή ραστώνη πάγωσε τα σχέδια της κυβέρνησης και οι λαθρομετανάστες εξαφανίστηκαν ξαφνικά από την πολιτική ατζέντα της επικαιρότητας . Εξάλλου , δεν διεξάγονται δημοσκοπήσεις κατά τη θερινή περίοδο.

Λίγες μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο , οι πολιτικής εξελίξεις υπήρξαν ραγδαίες και ο κύβος ερρίφθη . Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου .

Οι δεξαμενές ψήφων της κυβέρνησης ήταν δυο : α) ο μεσαίος χώρος β) ο ΛΑΟΣ

Ο μεσαίος χώρος αποτέλεσε την βασική πηγή ψήφων της Ν.Δ το 2004 και το 2007 . Θα ήταν μάλλον ουτοπικό για μια κακή κυβέρνηση να διεκδικήσει για 3η φορά την ψήφο του μεσαίου χώρου , ο οποίος θεωρητικά εκπροσωπεί τους πιο σκεπτόμενους πολίτες.

Ο στόχος λοιπόν "κλειδώθηκε " . Και η επιχείρηση "Ψινάκης" ξεκίνησε...

Ο Καρατζαφέρης προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία το μαχαίρι για να τον "κατακρεουργήσει".

Η επιπόλαιη επιλογή Ψινάκη προκαλεί αυτοδίκαια σύγχυση στην μπερδεμένη εκλογική βάση του ΛΑΟΣ που καλείται να ψηφίσει και Πλεύρη και Ψινάκη .

Το 2007 κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ζήτημα.

Τώρα όμως η Ν.Δ καίγεται για ψήφους.

Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή.

Ο Καραμανλής στη ΔΕΘ επαναλαμβάνει ότι δεν συνεργάζεται με τα "άκρα" , η Μπακογιάννη το επαναλαμβάνει σε κάθε της παρουσία κι ως εκ θαύματος εξαφανίζονται οι δεκάδες φωνές των γαλάζιων στελεχών περί "Πολυκατοικίας".

Ο Καρατζαφέρης καλείται στο δελτίο του Mega κι ερωτάται επίμονα για τον Ηλία Ψινάκη . Το ίδιο και στη συνέντευξη του στον RealFm . Η εποχή της Έφης Σαρρή πέρασε ανεπιστρεπτί..

Οι χθεσινές δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του σχεδίου .

Η Ν.Δ αυξάνει τα ποσοστά της και ο ΛΑΟΣ χάνει περίπου μισή μονάδα . Οι διαρροές περιορίζονται .

Οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμα πιο κρίσιμες για τον Καρατζαφέρη . Μην εκπλαγείτε αν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν περιοριστεί στο 5%.

Όσο δεν απαντάει ο Ψινάκης , τόσο ο ΛΑΟΣ θα γίνεται σάκος του μποξ για την απελπισμένη Νέα Δημοκρατία .

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ίσως και να είναι καλύτερα για τον ΛΑΟΣ να πει το "ΝΑΙ" ο Ψινάκης . Έτσι κι αλλιώς , δεν μαζεύεται πλέον η ζημιά...

Αντί επιλόγου , θα σας τονίσω πάλι κάτι...

Δεν πέφτει εύκολα η Δεξιά !

Παραπολιτικός

Κοινοποιήστε το στο Facebook