Ο άλλος δρόμος

14.12.09

Η σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο ήταν έτσι κι αλλιώς ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός καλείται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σωτηρίας της χώρας.

Ο Παπανδρέου επέλεξε και πάλι να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που οι Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν. Αρνείται πεισματικά να δεχθεί δραματικές περικοπές μισθών . Αρνείται να μεταβιβάσει στους πολίτες το κόστος της κρίσης.

Ο Παπανδρέου παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο . Στην προσπάθεια του αυτή θα βρει αρκετούς απέναντι και κυρίως τις αγορές που διψούν για "αίμα" .

Ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 3% στο τέλος της τετραετίας . Αυτό είναι κάτι που δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ο Παπανδρέου όμως μοιάζει σίγουρος...

Επενδύει πολλά στον περιορισμό του σπάταλου κράτους . Επενδύει στην επαναφορά της ηθικής στην Πολιτική , στην Πολιτεία , στη Διοίκηση . Πιστεύει στους Έλληνες , πιστεύει στην Ελλάδα .

Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει . Μένει να δούμε αν η χώρα θα μπορέσει να βγει από την κρίση ακολουθώντας τον άλλο δρόμο , τον δρόμο που χαράζει ο Παπανδρέου ο οποίος σήμερα έδωσε μια απάντηση που χρωστούσε στους πολίτες.

Στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" που ο ίδιος έθεσε , απάντησε "Ορθολογισμός".

Αν είναι έτσι , Πάμε...

Κοινοποιήστε το στο Facebook