Avatar

15.1.10

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν χρειαζόταν το Avatar για να αποδείξει στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα ότι είναι ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της εποχής μας . Το είχε αποδείξει ήδη με τον Τιτανικό .

Αυτός ήταν ίσως και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με διάφορα περίεργα θέματα όπως το περίφημο ντοκιμαντέρ με τον τάφο του Χριστού που κυκλοφόρησε το 2007 κι αποδείχθηκε μια μεγαλειώδης φούσκα που αδίκησε τον δημιουργό της .

Βλέποντας λοιπόν χθες το Avatar , νομίζω ότι ο Κάμερον τα κατάφερε . Έγινε ο ίδιος Θεός και Δημιουργός .

Το Avatar δεν είναι μια απλή κινηματογραφική ταινία . Δεν είναι μια ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ή το Matrix . Είναι ένα πλήρες πακέτο διακοπών σε έναν μαγικό κόσμο που διαρκεί ( δυστυχώς ) κοντά 3 ώρες .

Το Avatar αποτελεί εκτός των άλλων και την...



...εκδίκηση του Κινηματογράφου απέναντι στην Πειρατεία που τα τελευταία χρόνια τον πλήγωσε θανάσιμα . Όσοι είδατε το Avatar στο σπίτι σας από κάποια σπασμένη κόπια που βρήκατε στο Internet , προλαβαίνετε ακόμα να πάτε να το δείτε και σε μια κανονική αίθουσας . Θα συνειδητοποιήσετε ότι μιλάμε για 2 διαφορετικές ταινίες...



Μην το χάσετε .

Ίσως το Avatar να είναι η μεγάλη ευκαιρία του Κινηματογράφου να κερδίσει και πάλι το κοινό που τα τελευταία χρόνια στράφηκε στην εύκολη λύση του Downloading .

Υ.Γ Όλα ωραία και καλά αλλά ποιος ο λόγος να πάει στα 12 ευρώ το εισιτήριο ; Τόσο ακριβά είναι τα 3D γυαλιά ;

Υ.Γ 2 Eίναι δυνατόν να μην δίνουν οι μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας στους φοιτητές τη δυνατότητα της φοιτητικής έκπτωσης του εισιτηρίου για το Avatar ; Τέτοια εκμετάλλευση ; Ήμαρτον...

Κοινοποιήστε το στο Facebook