Η Ελλάδα ζήτησε ταπεινά συγνώμη από το Στέλιο Κούλογλου !

29.1.10

Η Παραπολιτική ήταν ένα από τα πρώτα blogs που έσπευσαν να συγχαρούν τον Στ.Κούλογλου για τη συμμετοχή του στο νέο Δ.Σ της ΕΡΤ . Διαβάστε περισσότερα εδώ .

Πιστεύαμε ότι ένας άνθρωπος όπως ο Κούλογλου θα ήταν απαραίτητος για τη δημιουργία μιας καλύτερης Δημόσιας Τηλεόρασης που θα ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της απέναντι στο τηλεοπτικό κοινό που την εμπιστεύεται.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως , ο ίδιος ο δημοσιογράφος φρόντισε να μας απογοητεύσει με μια σύντομη δημόσια δήλωση η οποία - κατά τη γνώμη μας - προκαλεί :

ΕΡΤ υπήρξε το σπίτι μου σχεδόν επί δύο δεκαετίες. Αισθάνομαι ότι οφείλω να τη βοηθήσω στις δύσκολες στιγμές που περνά μετά από 5 καταστροφικά χρόνια.

Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του κ. Γερουλάνου, καθώς αποκαθιστά μια κατάφωρη αδικία που διαπράχθηκε σε βάρος μου και, το κυριότερο, έπληξε την ελεύθερη έκφραση και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συστατικά στοιχεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αποδεικνύεται ότι, όπως και το ψέμα, έτσι και η λογοκρισία έχει κοντά ποδάρια.

Θα υποβάλω προς έγκριση για τη νέα τηλεοπτική χρονιά τις δύο εκπομπές μου (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, Θεματική Βραδιά) που εκπαραθυρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Εξυπακούεται ότι, πριν οι δύο εκπομπές περάσουν από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παραιτηθώ από τη θέση μου".

Λίγο έως πολύ , ο Κούλογλου μας ενημερώνει ότι αποδέχθηκε την πρόταση μόνο και μόνο για να αποκαταστήσει το όνομα του κι όχι για να βοηθήσει πραγματικά την ΕΡΤ !

Μας ενημερώνει ακόμα ότι...

....δεν πρόκειται να παραμείνει μέλος του Δ.Σ και θα παραιτηθεί σύντομα ώστε να αφιερωθεί στις εκπομπές του !

Ποιος είναι ο κ.Κούλογλου που μιλά και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο ; Η κυβέρνηση εγκρίνει αυτού του τύπου τις συμπεριφορές ;

Με τέτοια κριτήρια στελεχώνονται τα Δ.Σ των Δημόσιων Οργανισμών ;

Κρίμα και για τον αλαζόνα Κούλογλου , κρίμα και για τον επιπόλαιο Γερουλάνο.

Αλλά πάνω από όλα κρίμα για την ΕΡΤ !

Κοινοποιήστε το στο Facebook