Το μεγάλο παιχνίδι του Εθνικού Μεσάζοντα

26.2.10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Το θέμα δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Παραπολιτική χθες το απόγευμα και πέρασε στα ψιλά καθώς αναρτήθηκε προς το τέλος της ημέρας όπου το ενδιαφέρον των αναγνωστών ήταν μειωμένο.

Γι' αυτό και σήμερα το παρουσιάζουμε ξανά καθώς θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό φωτίζουμε μια πτυχή της επερχόμενης συγχώνευσης της Ολυμπιακής με την Aegean, η οποία φυσικά είναι μια απολύτως νόμιμη διαδικασία αλλά το ηθικό μέρος της τίθεται προς συζήτηση...

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε μια συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου στον RealFm και στο Νίκο Χατζηνικολάου η οποία δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή και ο Κώστας Χατζηδάκης ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν την απόφαση τους για το μέλλον του πάλαι ποτέ Εθνικού Αερομεταφορέα.

Εκείνη την περίοδο, οι διεκδικητές της Ολυμπιακής ήταν τρεις. Η εταιρία Chrysler, η Aegean και ο όμιλος της Marfin. Διαβάστε λοιπόν μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Mr.Mig, ο οποίος φαίνεται ότι από τότε γνώριζε πολύ καλά τι θέλει να κάνει με την Ολυμπιακή :

Υπάρχει μια προσφορά από μία εταιρεία που λέγεται Chrysler η οποία όμως - από ό,τι τουλάχιστον διαβάζουμε - λέει ότι είναι subject to find, δηλαδή υπό την προϋπόθεση ότι θα βρουν τα χρήματα, άρα δεν φαίνεται ότι είναι μία οριστική πρόταση. Έχει κάποιο δρόμο έως ότου μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. Και υπάρχει και μία πρόταση από την Aegean, η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια πολύ...

...σοβαρή, αξιόλογη και αξιόπιστη εταιρεία, όπου αυτή τη στιγμή δίνει μια εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τη δική της την πολιτική βούληση.

Προσέξτε! Ο Βγενόπουλος αποκλείει την Chrysler και κολακεύει την Aegean. Καμία σχέση με τις καταγγελίες που εκτόξευσε εναντίον της λίγους μήνες αργότερα. Σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο όλος αυτός ο πόλεμος ίσως και να έγινε για να "ξεκολλήσουν" κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις MIG-Aegean.

Επειδή όμως βρισκόμαστε στον Μάρτιο του 2009 και ο Βγενόπουλος δεν έχει αγοράσει ακόμα την Ολυμπιακή η οποία ενδέχεται και να καταλήξει στην Aegean, ο επιχειρηματίας σπεύσει να συμπληρώσει στην ίδια συνέντευξη:

Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα στις συνθήκες ανταγωνισμού που θα δημιουργηθούν στο μέλλον, τότε έχει μια εναλλακτική λύση να προχωρήσει και να συνεχίσει να υπάρχει το όνομα Ολυμπιακή, έστω κι αυτό θα είναι με συγχώνευση με την Aegean.

Εμείς αυτή τη συμφωνία που κάναμε με την κυβέρνηση την τηρήσαμε και έχουμε φτάσει πλέον μία μέρα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας. Προφανώς, εφόσον η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει μαζί μας και να μη δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο στον τομέα των αερομεταφορών, η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί αύριο.

Ο Βγενόπουλος παραδέχεται αυτό που σήμερα απορρίπτει: η συγχώνευση των δυο εταιριών δημιουργεί ιδιωτικό μονοπώλιο. Και για να μην έχετε αμφιβολίες, να ένα ακόμα απόσπασμα:

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως, είναι σαφές ότι θεωρείτε ότι τυχόν συγχώνευση της Ολυμπιακής στην Aegean δημιουργεί μονοπωλιακές συνθήκες κι επομένως μπορεί να οδηγήσει σε μία προβληματική κατάσταση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, το δεύτερο σκέλος αυτού που λέτε δεν συμφωνώ και δεν μπορώ να το γνωρίζω πού θα οδηγήσει. Ότι δημιουργείται ένα ιδιωτικό μονοπώλιο νομίζω είναι αυτονόητο. Οι δύο εταιρείες μαζί πετάνε το 95% της κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού.

Γιατί παραδέχεται κάτι τέτοιο ο Βγενόπουλος; Για να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση που τότε θα έπρεπε να απολογηθεί τους πολίτες όχι μόνο για την εκποίηση της Ολυμπιακής αλλά και για τη δημιουργία μονοπωλίου το οποίο μάλιστα θα διαχειρίζονταν φίλοι επιχειρηματίες της τότε Υπ.Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Φαντάζεστε τον κακό χαμό που θα δημιουργούσαν τα ΜΜΕ, τα οποία θα είχαν και δίκιο!

Ο Mr.Mig όμως προσθέτει και κάτι ακόμα:

Είναι μόνο οι δύο εταιρείες, η Aegean και η Ολυμπιακή, και μία – δυο μικρές εταιρείες οι οποίες μόλις έχουν ξεκινήσει. Άρα, επί της ουσίας για τις πτήσεις εσωτερικού δημιουργείται μια μονοπωλιακή κατάσταση. Δεν λέω απαραίτητα ότι είναι προβληματική. Αυτό θα εξαρτηθεί στην πράξη. Αν υπάρχει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, θα είναι προβληματική, αν επικρατήσει μια λογική ότι μέσα από κάποια οικονομία κλίμακος μπορούμε να δώσουμε εξαιρετικές τιμές στον καταναλωτή, πιθανόν να μην είναι και προβληματική.

Δεν είναι σαν να έκανε τη δήλωση αυτή χθες ή προχθές; Κι όμως! Την έκανε πριν καν αγοράσει την Ολυμπιακή...

Δεν θα σας κουράσουμε άλλο. Όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει Το παιχνίδι ήταν πολύ καλά στημένο και οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν πολύ καλά που θα καταλήξει.

Σας θυμίζουμε απλά ότι ο Βγενόπουλος έκανε κάτι ανάλογο και με τον ΟΤΕ, αγοράζοντας το 20% του Οργανισμού το οποίο και στη συνέχεια μεταβίβασε με μεγάλο κέρδος στην Deutsche Telecom.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι η Aegean είναι ήδη μέλος της Star Alliance, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες αεροπορικές εταιρίες όπως η πανίσχυρη γερμανική Lufthansa...

Υ.Γ Γιατί σιωπούν τα ΜΜΕ; Μήπως επειδή η ΜIG είναι με τεράστια διαφορά ο μεγαλύτερος παίκτης στη διαφημιστική αγορά παρέχοντας διαφήμιση μέχρι και σε συκοφαντικά sites;

Κοινοποιήστε το στο Facebook