Σχετικά με την άρση του ασύλου

22.2.10

Έπρεπε να μεσολαβήσουν 14 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία άρση του πανεπιστημιακού ασύλου το 1996 για να μπει και πάλι η ΕΛ.ΑΣ με την άδεια των πρυτανικών αρχών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Μόνο και μόνο αυτή η διαπίστωση δείχνει την αναποτελεσματικότητα του ισχύοντος νόμου. Έχουμε παρακολουθήσει εκατοντάδες σκηνές βανδαλισμού των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ποτέ κανείς δεν είχε το κουράγιο και το θάρρος να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η άρση του ασύλου έχει ήδη λάβει θρυλικές διαστάσεις με τον αναρχικό χώρο να περιγράφει το γεγονός σαν κάτι τρομακτικό που επιτάσσει άμεσα...επανάσταση!

Για ακόμα μια φορά, η συζήτηση που γίνεται δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης αλλά περιλαμβάνει διάφορα σχόλια για τον πρύτανη του ΕΜΠ, για τον Χρυσοχοϊδη κτλ.

Η ουσία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ σταμάτησε ένα πάρτυ το οποίο είχε αρχίσει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να προκαλούν φθορές στους χώρους του Πανεπιστημίου. Η Αστυνομία προχώρησε στην...

...προσαγωγή των 30 ατόμων, εκ των οποίων μονάχα οι 5 ήταν φοιτητές! Προς τι λοιπόν ο αλληλοσπαραγμός;

Η Αστυνομία δεν προσέβαλε το άσυλο διακίνησης των ιδεών, δεν περιόρισε την ακαδημαϊκή ελευθερία κανενός. Προστάτεψε απλά την περιουσία του Δημοσίου. Η δράση της ήταν αυτή και μόνο αυτή. Ούτε εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο, ούτε κατασκήνωσε έξω από την Πανεπιστημιούπολη.

Ας πούμε λοιπόν ένα μπράβο στον πρύτανη του ΕΜΠ ο οποίος τόλμησε και προστάτεψε το πανεπιστήμιο το οποίο διοικεί. Διαβάζω ότι ήδη οι παρατάξεις της άκρας Αριστεράς ετοιμάζουν καταλήψεις κτλ...

Προφανώς επιθυμούν με τον τρόπο αυτό να θυμίσουν σε όλους μας ότι το άσυλο δεν προστατεύει πια τις ιδέες όλων των φοιτητών αλλά μονάχα εκείνων που το χρησιμοποιούν κατά βούληση σαν να τους ανήκει...

Κοινοποιήστε το στο Facebook