Δεν αρκεί

12.3.10

Το πρώτο βήμα έγινε. Διαβάστε εδώ.

Η παροχή της ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες που διαμένουν για χρόνια στην Ελλάδα είναι το πρώτο βήμα για την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Από μόνο του όμως δεν φτάνει, δεν αρκεί για να παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το βήματα που απομένουν είναι δυο.

Το πρώτο αφορά τους λαθρομετανάστες που κατοικούν σήμερα στη χώρα μας αλλά κι αυτούς που καθημερινά επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα για να ζήσουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει το ίδιο σθένος για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Θα πρέπει επιτέλους τα σύνορα να κλείσουν και να προστατευθούν. Θα πρέπει επιτέλους να απελαθούν όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Το δεύτερο βήμα είναι εξίσου σημαντικό. Η παροχή ιθαγένειας δεν αρκεί από μόνη της για την ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στην ελληνική κοινωνία. Από τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, θα πρέπει να απολαμβάνουν την...

...ίδια στήριξη από το κράτος. Δεν αρκεί η δημιουργία ενός τζαμιού στην Αθήνα. Μουσουλμάνοι δεν ζουν μονάχα στην Αττική. Ζουν και στη Θεσσαλονίκη, και στην Πάτρα, και στο Ηράκλειο και στην Άρτα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν δικαιούνται να λατρεύουν το Θεό στον οποίο πιστεύουν; Κι αυτό είναι μονάχα ένα μικρό παράδειγμα.

Αν η κυβέρνηση μείνει απλά στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, τότε θα έχει διαπράξει μια μεγαλειώδη τρύπα στο νερό και θα δικαιολογήσει όλες αυτές τις υστερικές φωνές που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό.

Κοινοποιήστε το στο Facebook