Νοσταλγοί του Χάους

29.3.10

Χώρο στο Πρώτο Θέμα βρήκε ο γνωστός-άγνωστος επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας όπου με άρθρο του ξεσπάθωσε κατά του Ιερώνυμου τον οποίο και κατηγορεί για διάλυση της Εκκλησίας και για άλλα φαιδρά.

Ο Τζούμας δεν είναι τυχαίος στο χώρο της Εκκλησίας. Η τελευταία απόφαση του Χριστόδουλου πριν αναχωρήσει για το Μαϊάμι ήταν ο διορισμός του Σ. Τζούμα στη θέση του διευθυντή στρατηγικής επικοινωνίας της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Το 2004 ο αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά δεν εισακούστηκε. Τελικά υποψήφιος ήταν στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Α' Πειραιώς, αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Ο Σ. Τζούμας, εκτός από συνταξιδιώτης του αρχιεπισκόπου σε κάποια από τα ταξίδια αναψυχής, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η "Αλληλεγγύη" είναι για την Εκκλησία ότι η υπόθεση της Siemens για το πολιτικό σύστημα. Στη χώρα λοιπόν που ανθεί το παράλογο, άνθρωποι όπως ο Τζούμας...

....εμφανίζονται ακόμα δίχως θράσος και μας παραθέτουν απόψεις όπως αυτές:

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για την εποχή Χριστόδουλου. Σεβόμαστε την επιθυμία του σημερινού Αρχιεπισκόπου ο οποίος δεν θέλει να δημοσιευθεί καμία πληροφορία σχετική με το χάος που παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση.

Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι αν στη θέση του Ιερώνυμου είχε αναλάβει για παράδειγμα ο Χρυσόστομος Ζακύνθου, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε ένα αναμμένο κερί στον τάφο του μακαριστού Χριστόδουλου. Σταματάμε εδώ γιατί σεβόμαστε το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή για να απαντήσει.

Κοινοποιήστε το στο Facebook