Θέλει προσοχή το "άνοιγμα" Ερντογάν

4.3.10

Με ενά μπαράζ αρκετά συναινετικών δηλώσεων, ο Ταγίπ Ερντογάν απασχολεί και πάλι τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα ενώ παράλληλα ζήτησε από την Ελλάδα να προσπαθήσουν να σταματήσουν το rally των εξοπλισμών που επιβαρύνει σημαντικά τους προϋπολογισμούς των δυο κρατών.

Όλα αυτά θα διέθεταν μια στοιχειώδη αξιοπιστία, αν η Τουρκία δεν είχε αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια απόλυτα αναξιόπιστη στις δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχει αναλάβει.

Όταν οι τουρκικές φρεγάτες βολτάρουν στο Σούνιο και στη Ραφήνα, πώς μπορεί κανείς να πιστέψει τις "καλές" προθέσεις του Τούρκου πρωθυπουργού; Όταν οι...

...παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν σταματούν ποτέ, πώς μπορεί κανείς να κάτσει καλόπιστα στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ερντογάν;

Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να διατηρήσει μια ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του ταλαντούχου Ερντογάν. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη μεγάλη επιρροή που διατηρεί ακόμα και σήμερα το βαθύ στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας στην τουρκική κοινωνία.

Ακόμα και αν μια κυβέρνηση συμφωνήσει σε όλα με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, υπάρχουν πάντα οι Στρατηγοί που είναι πρόθυμοι να τινάξουν στον αέρα το Αιγαίο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Η Τουρκία είναι μια χώρα πολιτικά ασταθής κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται στις διεθνείς σχέσεις.

Κοινοποιήστε το στο Facebook