H Eλλάδα και το άλογο

5.3.10

Το διαβάσαμε στη σημερινή στήλη του Αντώνη Καρπετόπουλου στη Sportday:

Γ­ια όσους αναρωτιούνται για την αναγκαιότητα των μέτρων και τη σπατάλη του ευρύτερου δημόσιου τομέα παραθέτω ένα απόσπασμα από την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του γγΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, όπου μιλά για το ΚΕΙ, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας. Διαβάστε και κλάψτε. Αντιγράφω από το site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«(…) Υπάρχει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας (ΚΕΙ), το οποίο στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 1.300.000 ευρώ ετησίως. Το ΚΕΙ είχε παρουσιάσει μια αξιόλογη δραστηριότητα μέχρι το 2004. Από τότε και μέχρι σήμερα, αν και έχει επιχορηγηθεί με ποσό που ανέρχεται στα 9.000.000 ευρώ για το διάστημα των έξι τελευταίων ετών, η δραστηριότητα η οποία παρουσίασε ήταν από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Το κέντρο αυτό έχει 32 υπαλλήλους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση, άνευ ουσιαστικής δραστηριότητας, 15 αλόγων, εκ των οποίων χρησιμοποιήσιμα για άσκηση είναι τα 10.

Σύμφωνα με την έκθεση του κτηνιάτρου, τα 3 από τα 15 είναι δύστροπα και χρειάζονται εκπαιδευτή, τον οποίο δεν έχουμε, και το ένα άλογο έχει πρόβλημα σε νύχι και δεν μπορεί να ασκηθεί. Υπάρχει και ένα νεογνό. Στους 32 υπαλλήλους που ήταν...

...αρμόδιοι για τη συντήρηση αυτών των αλόγων περιλαμβάνονται ένας μόνιμος κτηνίατρος, δύο νοσηλεύτριες κτηνών, ένας αριθμός διοικητικών υπαλλήλων, καθαριστών, σταβλίτες και άλλοι, δηλαδή μιλάμε για 3 άτομα ανά άλογο. Γι' αυτό το νομικό πρόσωπο προβληματιζόμαστε και θα μπούμε σε διαδικασία συζήτησης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Special Olympics, την Ιππική Ομοσπονδία για να τεθεί σε κρίση, στο μέτρο του δυνατού.

Σήμερα διοικείται από μια 7μελή επιτροπή. Πρόεδρος είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος. (…) Το ΚΕΙ μετά το 2004 δεν είχε απολύτως καμία δράση. Ενας σταβλίτης έβγαζε 2-3 φορές την εβδομάδα τα άλογα έξω και τα έδειχνε στους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ που έρχονταν με τους καθηγητές τους. (…) Αλλη δραστηριότητα από το 2004 μέχρι το 2010, παρ' ότι ζητήσαμε από τη διοίκηση του συγκεκριμένου κέντρου να μας τη δώσει, δεν έχουν. Και κοστίζουν 1.300.000 ευρώ τον χρόνο!».

Και να δείτε που στο τέλος δεν θα πάει και κανένας φυλακή…

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το χειρότερο από όλα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τέτοιες μικρές ιστορίες που περιγράφουν το σεβασμό που επέδειξαν οι διάφορες κυβερνήσεις στο δημόσιο χρήμα...

Κοινοποιήστε το στο Facebook