
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει την ταινία «Ο Σημαδεμένος», και έχουμε μείνει γοητευμένοι από την πληθωρική ερμηνεία του Al Pacino στο ρόλο του Tony Montana. Πόσοι όμως θυμόμαστε ότι ο Montana ήταν πολιτικός εξόριστος από την Κούβα;
Υπήρχαν και τέτοιοι; Λάθος χρόνος, υπάρχουν. Όχι απλώς υπάρχουν, αλλά πεθαίνουν κιόλας. Πριν λίγες ημέρες, στις 10 Μαρτίου του 2010, ο Orlando Zapata, πολιτικός κρατούμενος του Κομμουνιστικού καθεστώτος της Κούβας, απεβίωσε μετά από 85 ημέρες απεργία πείνας.
Το ξέρω, είναι ιεροσυλία να γράφονται τέτοια πράγματα για την πατρίδα της ιδεαλιστικής επανάστασης. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του σαθρού καπιταλισμού να σπιλώσει την λαϊκή πάλη, την οποία δεν πρέπει να διαβάσεις γιατί θα σε διαβάλει.
Και αν οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν...
...αρκούν για να μπορέσεις να βγάλεις τις παρωπίδες σου και να δεις ότι ο μύθος της επανάστασης, είναι ακριβώς αυτό, ένας μύθος που χτίστηκε πάνω στον αγέρωχο ιδεαλιστή που τελικά εξελίχτηκε σε έναν από τους χειρότερους δυνάστες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο μανδύας του ολοκληρωτισμού δεν έχει χρώματα, πολιτικά συστήματα και πατρίδα, τότε ρίξε μία ματιά στους εξαθλιωμένους κατοίκους αυτής της παραδεισένιας νησιωτικής χώρας.
Και αν και τότε, δεν συνειδητοποιήσεις πόσο «καλό» έκανε στο λαό της Κούβας η επανάσταση, τότε διάβασε τα λόγια του Reynaldo Arenas, ενός ακόμη θύματος του ολοκληρωτισμού αυτού του νησιωτικού Κομμουνιστικού καθεστώτος:
«Γιατί εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη και οι πνευματικοί άνθρωποι, δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν το ξεκίνημα μίας νέας δικτατορίας, περισσότερο αιματηρής από την προηγούμενη; Πιθανότατα το συνειδητοποιήσαμε, αλλά ο ενθουσιασμός του να είσαι μέρος μία επανάστασης, που εκθρόνισε μία δικτατορία, και έφερε την προσδοκία της αλλαγής, εξοστράκισε τις αδικίες και τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν. Όλες οι εκτελέσεις γίνονταν στο όνομα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, και υπεράνω όλων, στο όνομα του λαού…».
Τι έχεις να πεις λοιπόν για την λαϊκή επανάσταση; Πρέπει κάθε διαφορετική φωνή να κλείνετε στα μπουντρούμια και να εξοντώνεται; Θα υψώσεις τη φωνή σου για τους πολιτικούς κρατουμένους της Κούβας ή πιστεύεις ότι τα «σοσιαλιστικά» αυτά κρατητήρια είναι διαφορετικά από το «καπιταλιστικό» Γκουαντάναμο;
ΥΓ. Η σημαία αυτή προέρχεται από τους πολιτικούς κρατουμένους του «Pedro Luis Boitel», οι οποίοι την υπέγραψαν με το αίμα τους και την έβγαλαν έξω από τη φυλακή για να δώσουν ένα μήνυμα στον κόσμο, και παρουσιάστηκε στην 59η Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Κοινοποιήστε το στο Facebook