Παρθένες

3.6.10

Ας βάλουμε τα πράγματα κάτω γιατί κάποιοι προσπαθούν με θράσος να μας τρελάνουν.

Ο Σέκερης, μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, στέλνει ένα email στον τότε ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του ζητά να παρέμβει σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία και να εξασφαλίσει την προαγωγή του.

Στο email αυτό, ο Σέκερης δίνει σαφείς εντολές στο Σαμαρά ενώ τονίζει χαρακτηριστικά:

"Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους κι ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να τους δώσει να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά κι ότι γνωρίζει πάρα πολλά"

Η Ρηγίλλης παραδέχεται ότι ο Σαμαράς τελικά τηλεφώνησε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει, κάτι που παρουσιάζεται ως "τεκμήριο αθωότητας" του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι σημαντικά:

1. Από που κι ως που ο Σέκερης ζητά την παρέμβαση Σαμαρά σε...

...μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία; Δεν του ζήτησε κανένα ρουσφέτι στο Δημόσιο. Του ζήτησε να πιέσει τον άνθρωπο που αποδεικνύεται ότι λάδωσε δεκάδες πολιτικούς.

2. Γιατί ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Χριστοφοράκο; Τι δουλειά έχει ένας ευρωβουλευτής να ζητάει χάρες από τη Siemens;

3. Γιατί ο Σέκερης δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα λαδώματα της Siemens όταν στο Σαμαρά τονίζει ότι γνωρίζει "τις βρωμιές τους";

4. Για τις "βρωμιές" αυτές δεν μίλησε στο Σαμαρά;

Οι δικαιολογίες που προβάλει η Νέα Δημοκρατία αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Τονίζουν ότι ο Σαμαράς δεν κατάφερε να πείσει τον Χριστοφοράκο, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν καθόλου "χωμένος". Υποστηρίζουν ότι κάτι δείχνει το γεγονός ότι ο Σέκερης δίνει το τηλέφωνο του Χριστοφοράκου στο Σαμαρά κτλ.

Στα ερωτήματα που θέτουμε θα απαντήσει κανείς;

Κοινοποιήστε το στο Facebook