Κρίμα

23.8.10

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πάντα έναν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους και στις νομαρχίες, παλαιότερα. Ο πολιτικός χαρακτήρας θα ενταθεί αυτή τη φορά. Πρώτον, διότι έχουμε τις δεκατρείς περιφέρειες, όπου η αναμέτρηση είναι καθαρά πολιτική. Δεύτερον, διότι πολύς κόσμος που έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, βιώνοντας στο πετσί του όλη αυτή την καταιγίδα των μέτρων τους τελευταίους μήνες, θέλει να στείλει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας και αλλαγής πορείας σε όσους έφτασαν τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεωκοπίας.

Η απειλή πτώχευσης της χώρας αποτελεί τη χρεωκοπία ενός τρόπου διακυβέρνησης για δεκαετίες. Χρειάζεται -και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκφραστεί- να βγει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας από την κάλπη του Νοεμβρίου και για τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι εύκολο το ΠΑΣΟΚ να κρύψει από τους πολίτες ότι για άλλα το ψήφισαν και άλλα κάνει. Δεν είναι εύκολο για τη Νέα Δημοκρατία να κρύψει τις εγκληματικές τις ευθύνες των πεντέμισι χρόνων πίσω από τον «αντιμνημονιακό φερετζέ» που φόρεσε επί ηγεσίας Σαμαρά.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όταν οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις παραμορφώνονται από αυτούς που θα έπρεπε να τις απαιτούν...Ελπίζω μονάχα να μην τα πιστεύει κιόλας αυτά που υποστηρίζει δημόσια ο Παπαδημούλης.