Ο ανερχόμενος των βολικών

18.9.10

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη κομπανία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο Μάκης Βορίδης έχει χαθεί από τα παράθυρα. Λογικά θα δώσει το παρόν στην πρεμιέρα της "Ανατροπής", ταιριάζει καλύτερα στο σοβαρό και υπεύθυνο προφίλ που οικοδομεί. Αφήνει τα μεσημεριανάδικα για τους Βελόπουλους και τους λοιπούς υποδεέστερους..

Η εξαφάνιση του θα γεννήσει σύντομα ειδήσεις. Τα όρια του ακροδεξιού μορφώματος που συμμετάσχει αποδεικνύονται στενά γι' αυτόν, η σκιά του Καρατζαφέρη τον κρύβει. Τα επόμενα βήματα του είναι άγνωστα. Χθες, ο Κεφαλογιάννης μίλησε στη Βουλή για στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ που συμφωνούν με τη Νέα Δημοκρατία ενισχύοντας τα σενάρια περί κοινοβουλευτικών μεταγραφών.

Ανεξάρτητα από το επόμενο του βήμα, ο Μάκης Βορίδης θα μας απασχολήσει και το μέλλον. Η τηλεόραση έπεισε πλέον τη Δημοκρατία μας για την ανάγκη ύπαρξης ενός βολικού και "ευέλικτου" ακροδεξιού μορφώματος. Μας έπεισε ότι σημασία δεν έχει το παρελθόν κάποιου αλλά μόνο η σημερινή του δραστηριότητα.

Θα διαβάσετε λοιπόν παντού ότι ο Μάκης Βορίδης είναι "ένας από τους συνεπέστερους κοινοβουλευτικούς". Θα διαβάσετε ότι...


...ο Βορίδης είναι ένα πρόσωπο που αναζητά "ευρείες συναινέσεις" στο χώρο της Δεξιάς. Για το παρελθόν του δεν θα διαβάσετε σχεδόν τίποτα. Οι "ώριμες" παρουσίες του στα παράθυρα κατάφεραν να μακιγιάρουν το φιλοχουντικό του προσωπείο.

Ποιος θυμάται ότι ο Βορίδης επιλέχθηκε από τον φυλακισμένο Παπαδόπουλο ως γραμματέας της ΕΠΕΝ; Ποιος θυμάται ότι την ίδια θέση κατείχε αρχικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο σημερινός αρχηγός της Χρυσής Αυγής; Ποιος ξέρει αυτήν εδώ την ιστορία; Μα κανείς φυσικά...

Σημασία έχει ότι η Ακροδεξιά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ο Βορίδης "συνεπής κοινοβουλευτικός".