Καμία ζημία για το ελληνικό δημόσιο; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

25.9.10

Είναι εμφανής από το καλοκαίρι η διάθεση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση. Αν δεν διαφωνούσαν με την ακροδεξιά ρητορική Σαμαρά, θα είχαμε και πολύ χειρότερα χτυπήματα από όσα μέχρι σήμερα έχουμε καταμετρήσει.

Η νέα ανακάλυψη του συγκροτήματος Αλαφούζου-Μαρινάκη αφορά την περίφημη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου καθώς με τον αφοριστικό τίτλο "Καμία ζημία για το ελληνικό δημόσιο" επιχειρεί να βιάσει τη λογική μας με τρόπο ξεκάθαρα προκλητικό.

Αρχικά, αποφάσισα να μην γράψω κάτι περιμένοντας την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής. Παρατήρησα όμως...


...κάποια έγγραφα που ανέβηκαν στη σελίδα του ΣΚΑΙ για να "επιβεβαιώσουν" το περιεχόμενο του επίμαχου ρεπορτάζ. Τα έγγραφα αυτά αποτελούν την εκτίμηση του Σώματος Ενόρκων Εκτιμητών (ΣΟΕ) το οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εμπλοκή στη συγκεκριμένη σκανδαλώδη υπόθεση.

Διαβάζοντας λοιπόν τα έγγραφα αυτά, πέφτω πάνω στο συγκεκριμένο απόσπασμα:



Λίγο παρακάτω διαβάζω:



Από που προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα περί μη ζημίας του Δημοσίου; Το ότι δεν ευθύνεται για την όποια ζημιά το ΣΟΕ, δεν αποδεικνύει τίποτα από όλα όσα υποστηρίζει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί στο τι πιστεύουμε. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία ζημιά για το Δημόσιο, χρειαζόμαστε πολύ πιο πειστικά στοιχεία.