Κάτι σαν πρωθυπουργός

25.10.10

Ελάχιστα σαφής και ξεκάθαρα φοβισμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε σήμερα με τον πλέον...διακαναλικό τρόπο τον πανικό που εδρεύει εδώ και καιρό στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Έχοντας αποφασίσει ότι η μόνη του επαφή με την κοινωνία θα είναι η ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων, ο Παπανδρέου απέσυρε από το σκονισμένο συρτάρι του παλαιοκομματισμού το τρικ των πρόωρων εκλογών επιχειρώντας να ανατρέψει το ναυάγιο της κυβερνητικής παράταξης στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Χωρίς ίχνος οράματος στα λόγια του, ο Παπανδρέου μοιάζει πλέον να εξελίσσεται σε έναν ακόμα πρωθυπουργό-διεκπεραιωτή της...

...γραφειοκρατίας χωρίς πυγμή, πρωτοβουλία και πρωτογενή παραγωγή πολιτικής σκέψης. Ο σημερινός Παπανδρέου δεν δείχνει πρόθυμος να συγκρουστεί με τις σάπιες δομές του κράτους που κυβερνά.

Τα ευχολόγια δεν κατάφεραν να κρύψουν το φόβο της φθοράς, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για την επίλυση των προβλημάτων. Αρκεί όμως μια απογοητευτική εμφάνιση όπως η σημερινή για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που πίστεψαν στο όραμα του για μια άλλη Ελλάδα, λιγότερο αυτοκαταστροφική...

Υ.Γ Εκτός κι αν τη λύση δώσουν οι 49 υπουργοί. Αστειάκι...