Το επόμενο στοίχημα

11.11.10

Το θέμα των περικοπών στο Δημόσιο και η πορεία των εσόδων, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για το έλλειμμα του 2009, κυριάρχησαν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Εμείς δεν συζητάμε ζήτημα απολύσεων από το δημόσιο τομέα», τόνισε, εξηγώντας ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξυγιάνει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για απολύσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν προκύπτει από πουθενά», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν αυτό ισχύει και για τις ΔΕΚΟ, επισήμανε ότι «στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ό,τι και στον δημόσιο τομέα» και πρόσθεσε...


...ότι «το να ανοίγουμε μια συζήτηση για τις ΔΕΚΟ προτού ανοίξει το θέμα εξυγίανσής τους, είναι άκαιρο και πουθενά δεν έχει αποτυπωθεί δική μας βούληση να απολυθούν ακόμα και αυτοί οι εργαζόμενοι».

Η είδηση από το in.gr.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αργά ή γρήγορα το βασικό θέμα της επικαιρότητας θα είναι το ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Κρατάω τη διάψευση του Πεταλωτή αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να το αποφύγουμε...