Όταν το ΒΗΜΑ "ερωτεύτηκε" τον Παπακωνσταντίνου

24.12.10

Τι καταλαβαίνετε από την παρακάτω δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βουλή;

Αλλά, αντίθετα με αυτά που πολλοί σπεύδουν να πουν, δεν έχουμε πουλήσει τη ψυχή μας. Η ψυχή μας είναι στην κοινωνία. Γιατί από την κοινωνία προερχόμαστε και στην κοινωνία -και μόνο- λογοδοτούμε, σε κανέναν άλλον.

Το ΒΗΜΑ πάντως κατάλαβε ότι με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να απολογηθεί για την απόπειρα διαγραφής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 24 δις ευρώ. Η εφημερίδα όμως δεν έμεινε εκεί. Ως "τροχοπέδη στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης" παρουσιάζεται σήμερα ο Υπ. Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το "έγκυρο" ρεπορτάζ να επικαλείται δηλώσεις βολικά ανώνυμων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η εφημερίδα του χρεώνει τα πάντα. Ακόμα και η περικοπή των μισθών και των συντάξεων παρουσιάζεται ως αποτυχία του υπουργού να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Του χρεώνουν μέχρι και την ασυνεννοησία με τη...

...Λούκα Κατσέλη, όταν όλοι ξέρουμε ότι ο ΔΟΛ έδωσε μάχη για την αντικατάσταση της Λούκας....

Το καλύτερο όμως μένει για το τέλος, στον επίλογο του ρεπορτάζ:

Το πρόβλημα αυτό αναγνωρίζεται και από βουλευτές που επικρίνουν τον υπουργό Οικονομικών,οι οποίοι μάλιστα θεωρούν πως προβλήματα τέτοιου τύπου,που αφορούν και τον συντονισμό της κυβέρνησης,θα έπρεπε να έχουν αναδειχθεί και επιλυθεί.

Το 'πιάσατε; Τα προβλήματα "τέτοιου τύπου" έπρεπε να έχουν επιλυθεί καθώς αφορούν και το συντονισμό της κυβέρνησης. "Συντονισμός", η λέξη-κλειδί;