Απαλλοτριώσεις 62 εκατ. ευρώ με πόρους από το Πράσινο Ταμείο

1.2.11

Τις πρώτες απαλλοτριώσεις, συνολικού κόστους περίπου 62 εκατ. ευρώ, σε 12 δήμους της Αττικής και σε άλλους 15 στην υπόλοιπη χώρα, με πόρους από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία κοινόχρηστων πόρων και πρασίνου.

Από τις αιτήσεις των ΟΤΑ που υποβλήθηκαν προκύπτει ωριμότητα για υλοποίηση συγκεκριμένων απαλλοτριώσεων για τους παρακάτω δήμων στην Αττική: Αθηναίων, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Μοσχάτου, Ταύρου, Νικαίας, Πειραιά, Κερατέας, Κρωπίας, Ελευσίνας και Καματερού.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι δήμοι είναι: Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Συκεών Θεσσαλονίκης, Ωραιοκάστρου, Καστοριάς, Κω, Κομοτηνής, Πατρέων, Τρίπολης, Ελ. Βενιζέλου Χανίων, Ναυπακτίας, Αιγινίου Πιερίας, Νέας Ιωνίας Βόλου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Το Πράσινο Ταμείο έχει έσοδα από...

...τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.) τα οποία θα διατεθούν για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση χώρων πράσινου.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Οι απαλλοτριώσεις αποτελούν διαχρονικά το μεγαλύτερο...καημό όσων επιχείρησαν να προσφέρουν ανάσες στα ελληνικά αστικά κέντρα. Εκτός του ότι χρειάζονται αρκετά χρήματα, το Υπ.Περιβάλλοντος χρειάζεται να δώσει και μάχη με το κτήνος της γραφειοκρατίας.

Το ποσό των 62 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, μπορεί όμως να μας απαλλάξει από αρκετά ντουβάρια.