7 πρόστιμα για την αλυσίδα Carrefour!

14.2.11

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΦΕΤ σε καταστήματα της αλυσίδας Carrefour-Μαρινόπουλος καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν πλήθος παραβάσεων, κυρίως σε καταστήματα της Αττικής.

Συνολικά, ο ΕΦΕΤ επέβαλε 7 πρόστιμα στην εταιρία τα οποία αθροιστικά φτάνουν τις 296.000 ευρώ! Το πλήγμα στο κύρος της εταιρίας είναι μεγάλο, αρκεί το θέμα να "παίξει" στα ΜΜΕ.

Πιο αναλυτικά, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε...

1. Πρόστιμο € 40.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 63 στον Άλιμο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :

- μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βασισμένο στις διαδικασίες και τις αρχές του HACCP

2. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Πόρτο Ράφτη & 28ης Οκτωβρίου στο Μαρκόπουλο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :

- κατοχή ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

3. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Εμ. Πορτάλιου 3 στο Ρέθυμνο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :

- διάθεση προς πώληση μη ασφαλών τροφίμων

4. Πρόστιμο € 220.000 στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (υπεραγορά τροφίμων), που εδρεύει στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην κεντρική αποθήκη της εταιρίας, στη θέση Γιαλός Σπάτων Αττικής, έλεγχος ο οποίος ήταν ο τρίτος κατά σειρά, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης

- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

- ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου HACCP

5. Πρόστιμο € 12.000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σούπερ μάρκετ της εταιρίας στο 2ο χλμ Δράμας - Καβάλας, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό

- έλλειψη άδειας λειτουργίας

- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

6. Πρόστιμο € 8.000 στην εταιρία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σούπερ μάρκετ της εταιρίας στην οδό Ιφιγενείας 47 στη Νέα Ιωνία, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- κατοχή μη κανονικών ως προς την επισήμανση - μη ασφαλών τροφίμων

- κατοχή μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων

7. Πρόστιμο € 10.000 στο υποκατάστημα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Τζον Κένεντι 154 στο Περιστέρι, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

- μη ορθές πρακτικές υγιεινής και υποδομής