Η εύκολη Αριστερά

11.2.11

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας στο περιστύλιο της Βουλής την κυβερνητική οικονομική πολιτική, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Η κυβέρνηση χαϊδεύει τη φοροδιαφυγή, τον κομματισμό και την διαφθορά και στέλνει τον λογαριασμό στους ασθενέστερους, με σκληρή και πολύχρονη μονόπλευρη λιτότητα.

Αν κάποιος αναζητήσει το αρχείο των εφημερίδων στο σύνολο της Μεταπολίτευσης, στοιχηματίζω ότι θα βρει χιλιάδες πανομοιότυπες δηλώσεις αριστερών σχηματισμών για την εκάστοτε κυβέρνηση. Καμία πρωτοτυπία, κανένας εκσυγχρονισμός του λόγου και κυρίως κανένα απολύτως επιχείρημα.

Ένας βουλευτής χαρακτηρίζει ουσιαστικά...

...μια κυβέρνηση διεφθαρμένη η οποία ευνοεί τη φοροδιαφυγή και συνειδητά καταδικάζει το λαό σε λιτότητα. Δεν επικαλείται όμως ούτε ένα επιχείρημα. Οι διατυπώσεις του σφύζουν από ελαφρότητα.

Με ποιον τρόπο η κυβέρνηση χαϊδεύει τη φοροδιαφυγή, τον κομματισμό και τη διαφθορά κ.Παπαδημούλη; Αν κάποιος υποστηρίξει δημόσια ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει την τρομοκρατία, υποκινεί εξεγέρσεις και κλείνει το μάτι στην αναρχία", θα αρχίσετε να ουρλιάζετε υστερικά. Θα ζητήσετε παραιτήσεις, θα απαιτήσετε από κάποιους να νιώσουν ντροπή για τα λεγόμενα τους αλλά πρώτα-πρώτα θα τους ζητήσετε αποδείξεις κι επιχειρήματα.

Για τα δικά σας λεγόμενα; Μήπως καλύπτονται από το "ακαταλόγιστο" του αριστερισμού τον οποίον πλέον εκπροσωπείτε περήφανα από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ; Κρίμα.