Πεθάναμε τον Καμπανέλλη πριν την ώρα του!

5.2.11

Αντιγράφω από το insider.gr:

Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης "πέθαναν" τον Ιάκωβο Καμπανέλλη πριν την ώρα του! Το μεσημέρι του Σαββάτου τα περισσότερα ενημερωτικά sites μετέδιδαν την είδηση του θανάτου του μεγάλου έλληνα θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και σεναριογράφου. Μεταξύ, αυτών και το INSIDER. Γιαυτό ζητούμε ένα μεγάλο συγνώμη. Θα έπρεπε να είχαμε επιβεβαιώσει την είδηση. Έχουμε ευθύνη γιατί αναδημοσιεύσαμε μια λανθασμένη πληροφορία. Μια πληροφορία που διαβάσαμε σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές πηγές. Λίγο αργότερα, δεκάδες sites και blogs αναδημοσίευσαν την είδηση όπως προκύπτει από την έρευνα που κάναμε στην μηχανή αναζήτησης της google.

Το δημοσιογραφικό αλλαλούμ που επικράτησε για την ζωή ενός ανθρώπου, δείχνει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν πολλά ελληνικά ΜΜΕ την επικαιρότητα, ενώ παράλληλα, αναδυκνείει σημαντικά ζητήματα δεοντολογίας και πως αυτή διαχειρίζεται.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσυπογράφουμε την τοποθέτηση του insider.gr και ζητάμε συγνώμη από τον ίδιο κι από την οικογένεια του. Λογικά πρόκειται για μια μακάβρια γκάφα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.