Να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση

27.4.11

Οι εγχώριες σοφές κεφαλές, βαθυστόχαστες αναγνώστριες των δημοσκοπήσεων και μοιρολάτρισσες, περιορίζονται σε συστάσεις προς την κ. Μέρκελ και το ΔΝΤ για το πώς πρέπει να μας αντιμετωπίσουν. Τι τους συμφέρει (έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμφέρει εμάς, συμβουλεύουμε και τους άλλους!). Εκτιμούν οι σοφές κεφαλές ότι η αναδιάρθρωση συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του απληροφόρητου Ελληνικού λαού, ότι είναι μια ανώδυνη λύση. Αντί του επαχθούς μνημονίου, η «έξυπνη» αναδιάρθρωση, το «κούρεμα» του χρέους και η επάνοδος στην «γνώριμη ομαλότητα» της «αρπαχτής» και του εύκολου πλουτισμού. Δυστυχώς δεν θα γίνει έτσι. Το κούρεμα του χρέους θα σημάνει 15-20 χρόνια δυστυχίας.

Το πρόβλημα του δημόσιου χρέους είναι ότι σήμερα, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο, εξακολουθούμε να δημιουργούμε νέα χρέη. Τουλάχιστον 20 δις ευρώ πρόσθετο χρέος το 2011! Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή το κράτος...

...ξοδεύει 20 δις ευρώ περισσότερα από όσα εισπράττει. Μια κοινωνία που θέλει να σωθεί, μια πολιτική τάξη άξια της αποστολής της, ένα μόνο θέμα συζήτησης έπρεπε να έχει: πως και ποιες κρατικές δαπάνες θα περιορίσει ώστε αυτές να μην υπερβαίνουν τις εισπράξεις. Όπως ακριβώς θα κάνατε εσείς στην οικογένειά σας.

Η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Στέφανου Μάνου εδώ.