Γενναία απόφαση, δειλή πρόφαση

27.6.11

Η αποχώρηση των αδερφών Αγγελόπουλων από τον ελληνικό αθλητισμό είναι μια είδηση ίσως και πιο δυσάρεστη από την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Είναι απίστευτο ότι το στο χώρο αυτό επιβιώνεις πιο εύκολα αν είσαι Μπέος παρά αν είσαι Αγγελόπουλος.

Δεν τιμά όμως ούτε τους ίδιους η ανακοίνωση-αποφώνηση της θητείας τους στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ. Είναι προκλητικό να μιλούν για τις συνθήκες του φετινού 4ου τελικού στο ΟΑΚΑ όταν ο περσινός τελικός στο ΣΕΦ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Είναι υποτιμητικό και για τους ίδιους να τα ρίχνουν όλα στη διαιτησία όταν έχασαν τον πρωτάθλημα από έναν Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε μέχρι και χωρίς τον Διαμαντίδη.

Είτε αρέσει σε ορισμένους είτε...



...όχι, τους Αγγελόπουλους έδιωξε ο ίδιος ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα πληρώνει για χρόνια σε επίπεδο νοοτροπίας και προσέγγισης του αθλήματος την εποχή Κόκκαλη (και Κοκαλιάρη). Η ομάδα-καμάρι των Αγγελόπουλων δεν αγωνίστηκε σε γεμάτες κερκίδες ούτε καν στον 1ο τελικό της Α1!

Από το καλοκαίρι του 2006 που ανέλαβαν μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός των...διαιτητών κατέκτησε 3 ευρωπαϊκά τρόπαια. Θα ήταν πιο παραγωγικό να τον θαυμάζουν παρά να τον συκοφαντούν...