Η ώρα της κάθαρσης

23.6.11

Σε μια κοινωνία που το κοινό περί δικαίου αίσθημα βιάστηκε από την αθλιότητα του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η κάθαρση στο Ποδόσφαιρο θα είναι μια πολύ ισχυρή ένεση αισιοδοξίας, μια απόδειξη του "κάτι αλλάζει". Ας μην ξεχνάμε ότι το Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι το χόμπυ ανθρώπων με τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη.


Αν οι συλλήψεις σταματήσουν εδώ, η "μισή" κάθαρση θα ενοχλήσει περισσότερο από την ατιμωρησία. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι...


...οι πιέσεις που ασκούνται αυτή τη στιγμή από διάφορα κέντρα είναι τεράστιες.

Φαίνεται ότι η "κρίση" βρήκε κάποιους έτοιμους να την αντιμετωπίσουν. Άλλοι φρόντισαν να αναπτύξουν ένα τεράστιο δίκτυο sites/blogs, άλλοι επιχείρησαν να πάρουν με το μέρος τους τοπικές κοινωνίες κι άλλοι προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με δωρεές.

Είτε λοιπόν οι εμπλεκόμενοι είναι εφοπλιστές είτε είναι ιδιοκτήτες περιπτέρου, η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει με την ίδια προσοχή που ερεύνησε την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής αποφεύγονται επιπόλαιες συλλήψεις που θα εξυπηρετούσαν επικοινωνιακές ανάγκες.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.