Από ναυάγιο σε ναύαγιο

29.6.11

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του τον περασμένο Σεπτέμβρη έγραψα ότι είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για ένα φοβερά σημαντικό Υπουργείο.

Έχω ζητήσει την παραίτηση του ήδη από την ημέρα που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ο Γιάννης Καυκας. Όμως στον πολύ πρόσφατο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Επί Παπουτσή, η Αστυνομία θυμίζει τις κακές μέρες της εποχή Πολύδωρα και Παυλόπουλου κι δεν θυμίζει την Αστυνομία που προσπαθούσε να σταθεί ξανά στα πόδια της επί Χρυσοχοϊδη.

Έχω διαβάσει κι ακούσει δεκάδες μαρτυρίες από όσα έγιναν σήμερα κι επικρατεί μια σιγουρία για το ότι αν η Αστυνομία είχε κάποιο πλάνο, αυτό ήταν να...


...διαλύσει με τη βια τη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Μαθαίνω ότι αστυνομικοί εμπόδισαν ασθενοφόρα να πλησιάσουν, μαθαίνω ότι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με το μετρό(!) στον Ευαγγελισμό!

Τιμά μια δημοκρατική κυβέρνηση αυτή η εικόνα χάους; Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα σε αυτή τη χώρα ότι δεν θρηνούμε πιο συχνά νεκρούς από καθαρή τύχη; Δεν έχουμε κατανοήσει ότι οι αλλαγές στα σώματα Ασφαλείας απαιτούν ένα πολιτικό προϊστάμενο που να διαθέτει ειδικό βάρος και να εμπνέει τον σεβασμό;

Το φιάσκο Παπουτσή στο Υπ.Προστασίας του Πολίτη χρεώνεται προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου.