Σφοδρή σύγκρουση ΔΑΚΕ-Κυρ.Μητσοτάκη

21.6.11

 ΔΑΚΕ προς Κυριάκος Μητσοτάκη:

«Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας… Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το…πλουσιόπαιδο του μπαμπά!!! Ας μας πει όμως, ποιες είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και εάν τελικά η Ν.Δ. είναι συνοικιακό μαγαζί που αλλάζει θέσεις, όπως αλλάζει πουκάμισα ο κ. Μητσοτάκης. Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του… ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζομένων παρά μόνον εργοδοτών»

Κυριάκος Μητσοτάκης προς ΔΑΚΕ:

«Δεν μου κάνει εντύπωση ούτε το ύφος της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. ούτε οι ύβρεις προς το πρόσωπό μου. Είναι άλλωστε η συνήθης πρακτική των πραγματικά προνομιούχων και κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών. Εκείνο όμως που μου προκαλεί έκπληξη είναι η άγνοια του ιδεολογικού προσανατολισμού και των...


...θέσεων του κόμματός μας. Τους συνιστώ να διαβάσουν πιο προσεκτικά την ομιλία του Προέδρου του κόμματός μας Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙ.

Η άκριτη συνθηματολογία και η τυφλή άρνησή τους σε κάθε διαρθρωτική μεταρρύθμιση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλον. Αντίθετα τους ταυτίζει απόλυτα με τους «πράσινους» συνδικαλιστές που αρνούνται πεισματικά να αλλάξει οτιδήποτε στη χώρα μας και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει.

Όσον αφορά την προτροπή τους να προσχωρήσω στο ΠΑΣΟΚ, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικοί εκείνοι που υιοθετούν συνθήματα και κυρίως σοσιαλιστικές νοοτροπίες της εποχής του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80. Βρισκόμαστε πλέον στο έτος 2011 και, ευτυχώς για την παράταξή μας, δεν είναι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εκείνοι που καθορίζουν τις θέσεις και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Κυριάκος είναι σε λάθος κόμμα και νομίζω ότι πληρώνει πολύ ακριβά το επώνυμο του. Δεν θέλει να πάει στη Ντόρα, δεν θέλει να πάει στο ΠΑΣΟΚ, δεν τον θέλουν στη Νέα Δημοκρατία. Αδιέξοδο.