Ένας θρασύς Πρύτανης

1.7.11

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό έστειλε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης διαμαρτυρόμενος για ενδεχόμενη παραβίαση του ασύλου από αστυνομικές δυνάμεις στα πλαίσια των προχθεσινών επεισοδίων.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αρνείται πεισματικά να απαντήσει στο ερώτημα του Υπ.Παιδείας στο ερώτημα σχετικά με τους ποιους χώρους καλύπτει το πανεπιστημιακό άσυλο στο κέντρο της Αθήνας, δυσκολεύοντας έτσι την εφαρμογή του σχετικού νόμου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν είδε καμία παραβίαση ασύλου τις πρώτες μέρες της μετατροπής της Noμικής Σχολής σε...ξενώνα μεταναστών.

Το καλύτερο όμως είναι το ότι μοιάζει να...



...υιοθετεί πλήρως την αριστερίστικη ερμηνεία του ασύλου καθώς στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι κινδύνεψε η ζωή  "φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν στο άσυλο για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία". Μοιάζει λοιπόν να αντιλαμβάνεται το άσυλο ως κάτι το στατικό, απλά ως ένα χώρο στον οποίο αναστέλλεται η εφαρμογή του Ποινικού Δικαίου. Όποιος κινδυνεύει, κάνει ένα βηματάκι πέρα, "μπαίνει" στο άσυλο και σώζεται! Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν προστατεύει δηλαδή τη διακίνηση των ιδεών αλλά όποιον κινδυνεύει από την αστυνομική βία...