Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση

6.7.11

 Από τη σημερινή τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο:

Αρκετές φορές, τα φαινόμενα βίας στρέφονται κατά απλών πολιτών και της περιουσίας τους. Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση. Οι βιαιοπραγίες, οι επιθέσεις, οι λοιδορίες κατά Βουλευτών, πολιτικών κομμάτων ή ακόμα και πολιτών, παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες, από πρόσωπα που απεγνωσμένα αναζητούν προσωπικό πολιτικό ρόλο, αλλά και από ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Όλοι, μα όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί «αυθόρμητη» ή οργανωμένη βία. Οφείλουν να κατανοήσουν όλοι ότι, επιθέσεις σε βάρος του Κοινοβουλίου, των Βουλευτών, αλλά και άλλων πολιτών, ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν έχει εξαπολύσει τόσες επιθέσεις στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά και κανένας άλλος δεν είχε μεριμνήσει τόσο λίγο για την "κοινοποίηση" και την προβολή των τοποθετήσεων του....