Ιστορική δικαίωση

21.7.11

Σε μια χώρα όπου τα ΜΜΕ θα ενημέρωναν με μια κάποια στοιχειώδη ποιότητα την κοινή γνώμη, ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξασφάλιζε σήμερα για χρόνια την παραμονή του στην πρωθυπουργία.

Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα δεν είναι μια τέτοια χώρα. Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο οι άνθρωποι που κόντρα σε όλους και σε όλα εξασφάλισαν στη χώρα έναν τρόπο σωτηρίας που ουδείς μπορούσε καν να οραματιστεί. Κανείς δεν θα εξηγήσει στο ελληνικό λαό ότι το "κατάπτυστο" Μεσοπρόθεσμο ανταλλάχθηκε σήμερα με ένα εντυπωσιακό νέο Σχέδιο Μάρσαλ που ίσως και να μην "άξιζε" στην Ελλάδα.

Σε αυτή την Ελλάδα επιστρέφει μετά από δυο χρόνια περιπλανήσεων, ως θριαμβευτής, ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην Ελλάδα όπου ο Ρέππας επιχείρησε να κλείσει ξανά το επάγγελμα των ταξί, όπου η Διαμαντοπούλου προσλαμβάνει συμβασιούχους με συνέντευξη κι...



...όπου οι Λιντζέρηδες και η...Τόνια Αντωνίου δίνουν μια μάχη χαρακωμάτων για την επιβίωση του παλαιού καθεστώτος.

Σε αυτήν την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να αποδειχθεί εξίσου παραγωγικός κι αποτελεσματικός. Οφείλει να αναλάβει προσωπικά τον συντονισμό όλων των απαραίτητων δράσεων για την πιστή εφαρμογή του Μεσοπροθέσμου η οποία και θα οδηγήσει στη ριζική αλλαγή των αναπτυξιακών δομών της χώρας.

Αυτή η Ελλάδα θα πρέπει πια να πάψει να είναι...αυτή η Ελλάδα και να γίνει μια Ελλάδα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του μια λαϊκή εντολή που του δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσει για ακόμα 2 χρόνια, χρόνος αρκετός για να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα αποτελούσε καταστροφή για τη χώρα, κυρίως γιατί στα πρόσωπα των διαδόχων της κυβέρνησης Παπανδρέου καθρεφτίζονται καθαρά τα αίτια της εθνικής μας κατάρρευσης.

Γιώργο προχώρα χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς κι ας σε ρίξουν.