Ένας κουτοπόνηρος Πρωθυπουργός της Δραχμής θρηνεί

22.7.11

Χρειάστηκαν περίπου 20 ώρες και μόλις 1.129 λέξεις για να επιχειρήσει ανεπιτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς να καμουφλάρει τη φανερή αμηχανία του μπροστά στις θετικές εξελίξεις.

Μια αμηχανία απολύτως ανθρώπινη, καθώς καμία από τις προτάσεις ή εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν δικαιώθηκε ενώ παράλληλα η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν συμμετείχε στην τιτάνια εθνική προσπάθεια των δυο τελευταίων ετών.

Σε μια επίδειξη ιδιότυπου μεγαλοϊδεατισμού, μπολιασμένου με μπόλικη συμπλεγματική κουτοπονηριά, ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά αναγκάστηκε να συνεχίσει στην ίδια λαϊκίστικη γραμμή που ίδιος χάραξε, υποστηρίζοντας ότι οι χθεσινές αποφάσεις αποδεικνύουν ότι το Μνημόνιο...απέτυχε. Συνειδητά, αρνήθηκε να βοηθήσει τους πολίτες να καταλάβουν τι ακριβώς είναι η "επιλεκτική χρεοκοπία" κι επέλεξε να κινδυνολογήσει με μια φοβική τοποθέτηση "μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό προηγούμενο."

Από τη δήλωση του, την οποία...


...μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ, ξεχωρίζω έναν καταπληκτικό συλλογισμό, δείγμα της μάταιης προσπάθειας του να παρουσιάσει το άσπρο σαν να είναι μαύρο:

Συμπέρασμα δεύτερο: Η βελτίωση των όρων δανεισμού που επιτεύχθηκε χθες είναι θετικό βήμα και παρέχει ανακούφιση.Βεβαίως, οδηγηθήκαμε εκεί ακριβώς επειδή το αρχικό Μνημόνιο απέτυχε.

Προσέξτε! Για να δανειστούμε, υπογράψαμε το Μνημόνιο με το οποίοι οι δανειστές μας ζήτησαν κάποια πράγματα. Κι επειδή δεν τα κάναμε, θύμωσαν και...μας βελτίωσαν τους όρους του δανείου! Άρα το Μνημόνιο...απέτυχε! Αν είχε πετύχει, θα μας τα χάριζαν τα λεφτά;

Αντί επιλόγου, επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι η μόνη θλιβερή φιγούρα αυτής της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον αυτός ζει και το παραμυθί της αρχηγίας. Η πραγματική απογοήτευση είναι η στάση βουλευτών όπως οι Χατζηδάκης και Μητσοτάκης οι οποίοι ως πρόβατα, υπομένουν κάθε εντολή του τσοπάνη τους.

Υπάρχει σήμερα άνθρωπος στη Νέα Δημοκρατία που να μην είναι ικανοποιημένος από τις χθεσινές εξελίξεις; Το αποκλείω. Μέχρι κι από τη Ραφήνα ακούστηκε ένα "Πάλι μας έσωσε ο Γιώργος"...