Ένας Αρχηγός σε...απόγνωση

26.7.11

«Η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Στο μπουκάλι προσθέτουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρρευστα υγρά για να κολλήσουν στις στολές των αστυνομικών και να προκαλέσουν ισχυρότερη ζημιά», αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι από τα πρόσφατα επεισόδια οι νέου τύπου εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, έστειλαν 126 αστυνομικούς στα νοσοκομεία και 26 αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα εκτός υπηρεσίας.

Αυτά κι άλλα πολλά έθεσε με τον πλέον κυνικό τρόπο στο δημόσιο διάλογο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου. Το σχετικό ρεπορτάζ εδώ. Έχω ξαναγράψει ότι όσο συζητάμε μονάχα για την αστυνομική αυθαιρεσία και...

...μάλιστα υπό τους όρους του "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι", τόσο το αυγό του φιδιού θα εκκολάπτεται.

Θυμίζω ότι πριν μερικούς μήνες η Αθήνα έζησε μια mini νύχτα των Κρυστάλλων με ακροδεξιούς να κυνηγούν με μαχαίρια μετανάστες και τα ΜΜΕ να επιδοτούν τις κραυγές μέσα από ρεπορτάζ γεμάτα με ξενοφοβικά πρότυπα. Θυμίζω επίσης ότι παραλίγο να ζήσουμε μια νέα Μarfin όταν ο μαύρος όχλος πυρπόλησε το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και πάγκοι της λαϊκής αγοράς τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Τέλος, οφείλω να τονίσω κάτι αρκετά μακάβριο. Ένας νεκρός, ένα ακόμα αθώο θύμα είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς μπορεί να τινάξει στον αέρα την τιτάνια εθνική προσπάθεια ανάκαμψης. Ζούμε τον τελευταίο καιρό ιστορικές στιγμές, ας είναι για όλους μας μια εποχή ευθύνης.