Σε ποιον ανήκει η ΔΕΗ;

28.7.11

Επειδή οι περισσότεροι ασχολούνται με τη ΓΕΝΟΠ και τον Φωτόπουλο μόνο όταν τους κόβουν το ρεύμα, κάνω μια εξαίρεση κι ασχολούμαι μαζί τους τώρα παρόλο που δεν είναι...high season.

Διαβάζω λοιπόν στη Ναυτεμπορική:

Την αντίθεσή της στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ.


Στις προτάσεις της Αρχής, που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αγορά προπληρωμένων καρτών ρεύματος, η αύξηση των εγγυήσεων και η δημιουργία "ενεργειακού Τειρεσία" με το ιστορικό των ανεξόφλητων λογαριασμών των καταναλωτών.


Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, ότι το...

...ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ότι η αιτία του προβλήματος είναι η αύξηση της τιμής του ρεύματος και "τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων". 

Θέτω ένα απλό ερώτημα: τι δουλειά έχει το συνδικαλιστικό σωματείο να ασχολείται με τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς της επιχείρησης; Σε μια ιδιωτική επιχείρηση πχ στη Wind, θα είχαν λόγο οι συνδικαλιστές για το αν η επιχείρηση θα εισπράξει αυτά που της χρωστάνε;

Ζητούν και να μην ιδιωτικοποιηθεί μέρος της ΔΕΗ και να μην γίνει εξορθολογισμός των δαπανών και του προσωπικού και να μην εισπράττονται οι οφειλές των καταναλωτών! Τον λογαριασμό ποιος θα τον πληρώσει;