Τι προβλέπει το προεδρικό διάταγμα Ρέππα;

27.7.11

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ΒΗΜΑ σχετικά με το χθεσινό ΚΤΕ του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ: 

...ενώ ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι το Π.Δ. Ρέππα δεν ήρθε προς συζήτηση στον ΚΤΕ Μεταφορών, άποψη την οποία συμμερίστηκε και ο κ. Μίχος.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δυο:

α) Γιατί όλοι οι αυτοί οι ευαίσθητοι βουλευτές δεν ζήτησαν να ενημερωθούν για το προεδρικό διάταγμα Ρέππα; Μήπως τα ταξί είναι απλά η αφορμή για άλλου τύπου διεργασίες; Θυμίζω ότι οι 16 από τους 21 ήταν αυτοί που προκάλεσαν το χάος μέσα το οποίο αναδείχθηκε Υπ.Οικονομικών ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

β) Τι ακριβώς προβλέπει το "διατάγμα Ρέππα"; Γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο; Συντάκτης του είναι ο Γ.Γ του Υπ.Υποδομών Χάρης Τσίοκας, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ που μάλλον επιλέχθηκε...


...για τη θέση μέσω...opengov.

Διαβάζω μάλιστα στο site του το σχετικό δελτίο Τύπου στο οποίο υπάρχει και μια δήλωση Ρέππα (εδώ) που ξεκινά κάπως έτσι "Μετά την επιτυχή απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, των ΦΙΧ...".

Θα ήταν χρήσιμο να δούμε τι ακριβώς προέβλεπε το σχετικό νομοσχέδιο. Μπορεί και να τους έχουμε αδικήσει ή μπορεί να ανακαλύψουμε κι άλλους λόγους αποδοκιμασίας τους...