Τέσσερις και 1,5 κόμμα

1.8.11

Άκαρπη ήταν και η σημερινή συνάντηση του Γιάννη Ραγκούσης με τους ιδιοκτήτες ταξί με τον Υπ.Υποδομών να σπάει κάθε ρεκόρ...Μεταπολίτευσης. Προσωπικά, δεν θυμάμαι κανέναν άλλο να έχει μοιράσει τόσα "ΟΧΙ" στα αιτήματα οποιασδήποτε συντεχνίας.

Ο πρωθυπουργός του παρέχει απόλυτη στήριξη, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τονίζει συνεχώς ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει ενώ και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό του Υπ.Υποδομών.

Τους μετρήσατε; Είναι μόλις 4. Όλοι οι άλλοι υπουργοί και κυρίως οι -κατα φαντασίαν- δελφίνοι σιωπούν ή καταφεύγουν σε μισόλογα (βλ.Χρυσοχοϊδης). Από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, η Δημοκρατική Συμμαχία στηρίζει...

...απόλυτα την απελευθέρωση του επαγγέλματος, σχεδόν το ίδιο και η Δημοκρατική Αριστερά. Οι υπόλοιποι αγκαλιάζουν τους Λυμπερόπουλος, μέχρι και το ΚΚΕ δηλώνει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη κι όχι του εργαζόμενου στο ταξί.

Ένας πρωθυπουργός, τρεις υπουργοί και 1,5 κοινοβουλευτικό κόμμα υπερασπίζονται μια φοβερά αυτονόητη μεταρρύθμιση. Η κοινή γνώμη τους ακολουθεί, το "να ξεμπερδεύουμε με τους ταξιτζήδες" ακούγεται σχεδόν σε κάθε παρέα.

Δεν υπάρχει επιστροφή. Οι καθεστωτικές συντεχνίες θα ηττηθούν.